Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > ISPConfig 3 Priority Support

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th October 2013, 09:13
Quaxth Quaxth is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Samut Prakan, Thailand
Posts: 440
Thanks: 48
Thanked 34 Times in 31 Posts
Send a message via Skype™ to Quaxth
Question Access to CP not possible

Hi,

I try to access the CP over the Internet and could not connect by https://mydomain.com:8088 and the same happens if I use my static IP instead of domain.

Web-Mail just works fine, no problems with that. Also just typing the nomal address http://maydomain.com, I get the Nag Screen because no website yet.

Could someone please give me an advice how to check and what could trigger that problem?

Thasnks a lot.
__________________
*************
Have a nice day.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th October 2013, 09:19
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,398
Thanks: 833
Thanked 5,492 Times in 4,323 Posts
Default

Most likely port 8080 is blocked or used by your router. Open port 8080 in the router or firewall of your network or you can try to use a different port by editing the file /etc/apache2/sites-available/ispconfig.vhost, replace the number 8080 with the port that you want to use and restart apache. Just ensure that you do not use a port that is already in use like 80 or 443.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 9th October 2013, 09:31
Quaxth Quaxth is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Samut Prakan, Thailand
Posts: 440
Thanks: 48
Thanked 34 Times in 31 Posts
Send a message via Skype™ to Quaxth
Default

Sorry Till, the port is set to 8088 and locally works fine. Also port forwarding is set to 8088 and the servers IP. So there shouldn't be a problem. It was workin well last night but today. Curious!

Will restart the server! May that helps?!

Thanks for your answer.
__________________
*************
Have a nice day.
Reply With Quote
  #4  
Old 9th October 2013, 09:35
Quaxth Quaxth is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Samut Prakan, Thailand
Posts: 440
Thanks: 48
Thanked 34 Times in 31 Posts
Send a message via Skype™ to Quaxth
Default

OK, after restarting the server, works now again.

By the way, while connecting I get all times the Nag Screen about security in Google, any way to get rid of that?

There was also some other things, will recall them and make screen shots from it and post later.
__________________
*************
Have a nice day.
Reply With Quote
  #5  
Old 9th October 2013, 10:05
almere almere is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Nov 2012
Location: Netherlands, Rotterdam
Posts: 231
Thanks: 20
Thanked 39 Times in 34 Posts
Send a message via Skype™ to almere
Default

You should buy the SSL certificate, than you will not see it any more.
__________________
--
Software is like sex: it's better when it's free. (Linus Torvalds)


Kind regards,
Tim Mishutin
Reply With Quote
  #6  
Old 9th October 2013, 10:53
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,398
Thanks: 833
Thanked 5,492 Times in 4,323 Posts
Default

As almere suggested, you need a official ssl cert if you dont want to see this message. Here is a guide that explains this for startssl certs which are aailable for free:

http://www.howtoforge.com/securing-y...-from-startssl
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 9th October 2013, 10:53
Quaxth Quaxth is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Samut Prakan, Thailand
Posts: 440
Thanks: 48
Thanked 34 Times in 31 Posts
Send a message via Skype™ to Quaxth
Default

Nice advice, thank you.

I asked some time ago already I could use the unused SSL Certificates I have on my registra for to setup, but no answer for that.

So, I ask again, Could I use that SSL Certificates for ISP Config Server because it's related to my Domain?

Thanks.
__________________
*************
Have a nice day.
Reply With Quote
  #8  
Old 9th October 2013, 10:55
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,398
Thanks: 833
Thanked 5,492 Times in 4,323 Posts
Default

If you have a ssl cert for the deomain that you use to access ispconfig, then you can use it for ispconfig as well.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
Quaxth (9th October 2013)
  #9  
Old 9th October 2013, 11:08
Quaxth Quaxth is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Samut Prakan, Thailand
Posts: 440
Thanks: 48
Thanked 34 Times in 31 Posts
Send a message via Skype™ to Quaxth
Default

Thanks for that. I've 2 Certs free for using and will proceed with one later for ISPConfig. Have to create the 2048bit CSR Code as well. Could do from within the Registra's website.

The server type I need to choose is: Apache with OpenSSL. Is that correct?

Thanks.
__________________
*************
Have a nice day.
Reply With Quote
  #10  
Old 9th October 2013, 11:26
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,398
Thanks: 833
Thanked 5,492 Times in 4,323 Posts
 
Default

Quote:
The server type I need to choose is: Apache with OpenSSL. Is that correct?
Yes, thats correct.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
Quaxth (9th October 2013)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix often finds MySQL inaccessible ande General 19 7th November 2012 17:53
ISPConfig3 won't start after update Cracklefish Installation/Configuration 15 28th February 2012 14:11
MySQL Error Nolan Installation/Configuration 12 16th February 2011 02:15
Webmin upgrade lishaw1968 Installation/Configuration 15 26th August 2010 15:23
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 18:26


All times are GMT +2. The time now is 12:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.