Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > ISPConfig 3 Priority Support

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 1st October 2013, 15:44
paka paka is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 14
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Install: nginx invalid parameter ispconfig.vhost

Just completed a fresh install using the following guide:

'Debian Wheezy (nginx, BIND, Dovecot, ISPConfig 3)'

When restarting nginx, returned the following error:

nginx: [emerg] invalid parameter "on" in /etc/nginx/sites-enabled/000-ispconfig.vhost:3
nginx: configuration file /etc/nginx/nginx.conf test failed


Here's the file nginx was complaining about:

server {
listen #;
ssl on;
ssl_certificate /usr/local/ispconfig/interface/ssl/ispserver.crt;
ssl_certificate_key /usr/local/ispconfig/interface/ssl/ispserver.key;

# redirect to https if accessed with http
error_page 497 https://$host:#$request_uri;

server_name _;

root /usr/local/ispconfig/interface/web/;

client_max_body_size 20M;

location / {
index index.php index.html;
}


Any suggestions? First time with nginx.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st October 2013, 16:04
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,500 Times in 4,329 Posts
Default

Seems as if you enterd a "#" instead of the port number (default is 8080) during ispconfig installation.

As this is a new installation, I recommend to reinstall ispconfig:

cd into the install folder of the unpacked ispconfig tar.gz again and run the uninstall.php script.

php uninstall.php

When the script is finished, run:

php install.php

again and ensure that you enter a valid port number like 8080 (or accept the default by pressing enter) during installation. The port number must be a free port, so dont use 80 0r 443 or any other port that is in use already.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
paka (1st October 2013)
  #3  
Old 1st October 2013, 16:28
paka paka is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 14
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Seems as if you enterd a "#" instead of the port number (default is 8080) during ispconfig installation.
Thank you. Clearly my fumbling fingers hit the '#' key in just prior to reaching 'Enter'. Thought I'd accepted the default.

Never like it when I'm a plunker, but always like it when someone is kind enough to point out my mistakeeesss;'#

TA!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
config, error, install, ispconfig, nginx

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postix dosen't forward to Gmail Yahoo Hotmail baculas Server Operation 0 25th September 2013 12:05
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 22:58
Postfix/courier/Centos 6 cant send email to external email servers maxtorzito Installation/Configuration 14 7th October 2011 10:56
Email Could not send and receive piseth Installation/Configuration 16 17th July 2010 18:27
Help configure Postfix to use alt port 465 or 587 BoloMarkIII Installation/Configuration 10 16th March 2009 17:57


All times are GMT +2. The time now is 16:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.