Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th August 2006, 21:28
dhammala dhammala is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Denver, CO
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ultra Monkey for multiple services?

I was reading the Howto guides by Falko on High Availability for MySQL and Apache and a few questions came up. One of which is this: Is it possible for two Ultra Monkey boxes (read one pair/one load balancer) to manage the load for both services? Is this advisable or should each service have its own load balancer boxes?

We are working on creating a redundant, available setup for a LAMP application. Of course I am wanting to use minimum equipment where possible. Our application provides web, dns, smtp, imap an pop3 services and the web application is driven via MySQL. It would make sense to me that a pair of Ultra Monkey boxes could load balance all of that traffic to their respective servers, but is this advisable? Can it be configured to do that? At what point does network load become a problem?

Thanks for your time.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th August 2006, 14:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Yes, that should be possible. I think you have to change /etc/ha.d/ldirectord.cf and add more resources there (one stanza for Apache, one for MySQL).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
all services seem to be offline in the services dialog! hkaiser Installation/Configuration 9 7th June 2007 00:08
ISP Services wouldn't restart any service, possibly Domain Host configuration issue. Kamran Shah Installation/Configuration 20 17th August 2006 17:33
Services doesn't work - a bug? tom Installation/Configuration 2 9th April 2006 13:10
Annoyance: Logout when going to Services IntnsRed General 2 14th December 2005 01:24


All times are GMT +2. The time now is 14:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.