#1  
Old 16th August 2006, 00:42
QuikeMore QuikeMore is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Strange Chars!!

Hello Friends

I Perfect Setup Fedora core 5 with ispconfig work fine!!

I migrated my old databases and webpages (php, html, mysql) from Redhat 9 to my new server

On new server webpages show strange chars (ex. chinese o japs ) on aquoted letter "á" by example how fix them?

any idea

thanks

Enrique
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th August 2006, 16:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Did you include a charset in the HTML head section?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 21st August 2006, 17:40
QuikeMore QuikeMore is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes i m include charset=iso-8859-1

my static pages show the strange chars
and php+mysql pages too

i tried edit structure and change Collation Column for every field?? (i used phpmyadmin tool) very hard i used spanish collation whats wrong!

my pages is spanish language

Quike
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd August 2006, 13:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

There have always been problems with charsets on RedHat; I thought they were gone on Fedora, but obviously not.

You could run
Code:
su -m apache_user
and then run
Code:
env
What's the output?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd August 2006, 14:45
QuikeMore QuikeMore is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello te output is:

SSH_AGENT_PID=23426
HOSTNAME=host.domain.org
TERM=xterm
SHELL=/bin/bash
DESKTOP_STARTUP_ID=
HISTSIZE=1000
GTK_RC_FILES=/etc/gtk/gtkrc:/root/.gtkrc-1.2-gnome2
WINDOWID=37748813
QTDIR=/usr/lib64/qt-3.3
QTINC=/usr/lib64/qt-3.3/include
USER=root
LS_COLORS=no=00:fi=00:di=00;34:ln=00;36i=40;33:s o=00;35:bd=40;33;01:cd=40;33;01r=01;05;37;41:mi= 01;05;37;41:ex=00;32:*.cmd=00;32:*.exe=00;32:*.com =00;32:*.btm=00;32:*.bat=00;32:*.sh=00;32:*.csh=00 ;32:*.tar=00;31:*.tgz=00;31:*.arj=00;31:*.taz=00;3 1:*.lzh=00;31:*.zip=00;31:*.z=00;31:*.Z=00;31:*.gz =00;31:*.bz2=00;31:*.bz=00;31:*.tz=00;31:*.rpm=00; 31:*.cpio=00;31:*.jpg=00;35:*.gif=00;35:*.bmp=00;3 5:*.xbm=00;35:*.xpm=00;35:*.png=00;35:*.tif=00;35:
SSH_AUTH_SOCK=/tmp/ssh-xTYvF23381/agent.23381
GNOME_KEYRING_SOCKET=/tmp/keyring-1mqnjT/socket
KDEDIR=/usr
SESSION_MANAGER=local/hostx.delap.org.bo:/tmp/.ICE-unix/23381
PATH=/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/root/bin
DESKTOP_SESSION=default
MAIL=/var/spool/mail/root
GDM_XSERVER_LOCATION=local
PWD=/root
INPUTRC=/etc/inputrc
LANG=es_ES.UTF-8
GDMSESSION=default
SSH_ASKPASS=/usr/libexec/openssh/gnome-ssh-askpass
SHLVL=3
HOME=/root
GNOME_DESKTOP_SESSION_ID=Default
LOGNAME=raiz
CVS_RSH=ssh
QTLIB=/usr/lib64/qt-3.3/lib
DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS=unix:abstract=/tmp/dbus-ylnvGYvwCP,guid=26d4e444aaa6e5eba214adefbc0ebf00
LESSOPEN=|/usr/bin/lesspipe.sh %s
DISPLAY=:0.0
G_BROKEN_FILENAMES=1
XAUTHORITY=/root/.xauthgxEsxQ
COLORTERM=gnome-terminal
_=/bin/env

thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd August 2006, 15:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by QuikeMore
LANG=es_ES.UTF-8
You can try to play around with this variable. Maybe change it to en_US or es_ES each time without UTF-8).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
Strange behavior Postfix - ISPConfig adocom General 4 14th June 2006 00:53
strange characters in blog m u r Installation/Configuration 4 17th March 2006 13:18
Strange characters m u r Installation/Configuration 1 16th March 2006 18:14
Strange behaviour of foreach in PHP 4.3.11 minimi Programming/Scripts 3 30th May 2005 19:20


All times are GMT +2. The time now is 04:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.