Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th November 2013, 01:31
PermaNoob PermaNoob is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 194
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default -bash: passwd: command not found on centos 6.4

Starting on a new server and went to change the password, but I got this and can't even find anything about it in google:

# passwd root
-bash: passwd: command not found

I ordered the server about a week ago but just getting around to setting it. Could a hacker disable password changes?

I'll order a system reinstall just in case, but wonder if anyone has any idea what might have happened.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th November 2013, 01:48
PermaNoob PermaNoob is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 194
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

now it's on google, after a few minutes:

centos 6.4 "passwd: command not found"

this thread is the first result--does the google bot live on this forum? lol
Reply With Quote
  #3  
Old 8th November 2013, 09:46
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 922
Thanks: 16
Thanked 259 Times in 206 Posts
Default

Are you sure, you are full root user on the server?
What is the output of "id" and "whoami"?
__________________
Marius Cramer

pixcept KG
Reply With Quote
  #4  
Old 8th November 2013, 09:59
PermaNoob PermaNoob is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 194
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
 
Default

I found the solution--have to install passwd

yum install passwd
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please review RKHUNTER Log jmh_fl General 1 27th April 2010 16:44
Our mailserver hacked ??? - a lot of SPAM is being send out mazgit Installation/Configuration 9 14th February 2010 14:12
Debian 5.0 'hangs' GHz Installation/Configuration 5 1st October 2009 12:57
domains not accessible gillesdevals Installation/Configuration 3 17th June 2009 09:12
Server Randomly Kills ALL Internet Connectivity for ALL Devices giganet Server Operation 5 11th June 2009 17:33


All times are GMT +2. The time now is 02:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.