Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Plugins/Modules/Addons

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11th April 2014, 20:59
Stoned Stoned is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 16
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default Integration ispconfig - roundcube 1.0 no more work ?

I'm try to configure a server with centos 6.5 + apache + ispconfig + roundcube + ispconfig to roundcube plugin, but the "account" tab on roundube not want to appear...
I see that there are some difference from 0.9 and 1.0 version of roundcube (only one config file, main config variable now is $config (instead of $rcmail_config))...it's possibile that somewhat broke the compatibility of plugin ?
Someone have tried if the ispconfig plugin work with new roundcube ?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th April 2014, 11:37
Horfic Horfic is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Posts: 325
Thanks: 55
Thanked 95 Times in 60 Posts
Send a message via Skype™ to Horfic
Default

their are little changes, the identity select field will not work, needs patching, but account etc works for me out of the box.

did you enable the plugin in the config? also do not forget to add before all ispconfig plugins the jqueryui
__________________
web wack creations - We create your custom web application
Mailuser interface for ISPConfig 3
Reply With Quote
  #3  
Old 12th April 2014, 13:58
Stoned Stoned is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 16
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

This is my section $config['plugins'] in defaults.inc.php

Code:
$config['plugins'] = array("jqueryui", "ispconfig3_account", "ispconfig3_autoreply", "ispconfig3_pass", "ispconfig3_spam", "ispconfig3_fetchmail", "ispconfig3_filter", "ispconfig3_forward", "ispconfig3_wblist");
It seems to be ok: i only removed auto-select plugin.
I also try to re-install the plugin through svn, but always same problem: no "account" tab...
How can i make a little "debug" to know where is the problem ?
Reply With Quote
  #4  
Old 12th April 2014, 14:05
Horfic Horfic is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Posts: 325
Thanks: 55
Thanked 95 Times in 60 Posts
Send a message via Skype™ to Horfic
Default

are you using the latest one from here?

https://github.com/w2c/ispconfig3_roundcube
__________________
web wack creations - We create your custom web application
Mailuser interface for ISPConfig 3
Reply With Quote
  #5  
Old 12th April 2014, 14:19
Stoned Stoned is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 16
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Yes. I try also the svn version, but nothing....
Reply With Quote
  #6  
Old 13th April 2014, 14:47
Horfic Horfic is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Posts: 325
Thanks: 55
Thanked 95 Times in 60 Posts
Send a message via Skype™ to Horfic
Default

i will test it again and tell you the result
__________________
web wack creations - We create your custom web application
Mailuser interface for ISPConfig 3
Reply With Quote
  #7  
Old 16th July 2014, 16:20
pulpet99 pulpet99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi, I'am working on it too. I have added

Code:
$config['plugins'] = array("jqueryui", "ispconfig3_account", "ispconfig3_autoreply", "ispconfig3_pass", "ispconfig3_spam", "ispconfig3_fetchmail", "ispconfig3_filter", "ispconfig3_forward", "ispconfig3_wblist");
inside config -> config.inc.php and i can see plugins from roundcube settings. Problem is, when I try to change password or anything else. I always get:

Soap Error: You do not have the permissions to access this function.

I have Ispconfig3.0.5.4p1, Ubuntu LTS 12.04.4 and i don't know what to do next. I have been tried adding lines from
Code:
ispconfig3_accounts/config/config.inc.php
and changed $rcmail_config to $config but without results. Login with soap works, but I don't know why it cant see permitions. Remote user have checked eeverything, mail, dns, server, from ispconfig remote user.
Reply With Quote
  #8  
Old 16th July 2014, 16:22
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,754
Thanks: 840
Thanked 5,603 Times in 4,414 Posts
Default

The error means that you havent added a remote user in ispconfig that has all the permissions as decsribed in the roundcube install instructions.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 16th July 2014, 16:25
pulpet99 pulpet99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
The error means that you havent added a remote user in ispconfig that has all the permissions as decsribed in the roundcube install instructions.
But I have also tried this:

Code:
UPDATE `remote_user` SET `remote_functions` = 'mail_user_get,mail_user_update,mail_alias_get,mail_forward_get,mail_forward_add,mail_forward_update,mail_spamfilter_user_get,mail_spamfilter_user_add,mail_spamfilter_user_update,mail_fetchmail_get,mail_fetchmail_add,mail_fetchmail_update,mail_fetchmail_delete,mail_user_filter_get,mail_user_filter_add,mail_user_filter_update,mail_user_filter_delete' WHERE `remote_user`.`remote_username` = 'TestRemoteUser' LIMIT 1 ;
without any result.
Reply With Quote
  #10  
Old 16th July 2014, 16:36
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,754
Thanks: 840
Thanked 5,603 Times in 4,414 Posts
 
Default

This are not all functions and do not change thes evalues manually in the database. Just login to ispconfig, go to system > remote users and add a user where you select the required permissions.

https://github.com/w2c/ispconfig3_ro...ctions-(manual)
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Migrating to ISPConfig - step by step (postfixadmin + Anti-Spam-Solution + roundcube) osterhase Installation/Configuration 2 30th July 2011 21:10
Loads of mysql connections to dbispconfig StrikerNL General 2 5th March 2009 15:31
How can I get PHP to work after ISPConfig Install alvadore Installation/Configuration 22 30th March 2008 16:57
Getting RoundCube to work in ISPConfig networkguru00 Installation/Configuration 1 8th April 2006 00:59


All times are GMT +2. The time now is 23:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.