#1  
Old 2nd May 2013, 19:25
MikeMcNuke MikeMcNuke is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Ubuntu 13.04 APS Problem

Hi,

I installed ISPConfig with the help of this http://www.howtoforge.com/perfect-se...ot-ispconfig-3 tutorial.

One problem left: APS packages won't update or get populated at all.

Error code for every package available:

Code:
[INTERFACE]: APS crawler: Cannot read metadata from Xaraya-1.1.4-3.app.zip
Logfiles are not very helpful. 3 SimpleXML Warnings from PHP in lib/classes/aps_crawler.inc.php in Line 275:

Code:
$sxe = new SimpleXMLElement($xml);
But the XML gets generated.

The crawler is able to make directories in interface/web/sites/aps_meta_packages and places one file in every directory:

Example Directoryname: Zen Cart-1.5.1-10.app.zip
Filename in this directory: PKG_URL

Content of PKG_URL:
Code:
http://apscatalog.com/1/www.zen-cart.com/Zen%20Cart/1.5.1-10.aps?arch=undefined&packager=www.glowtouch.com&os=undefined&platform=undefined
But no packages get downloaded, all MySQL Tables for aps_*, except settings, are empty. Debug log from ISPConfig doesn't deliver any further information. php5-curl and cURL are installed.

But something is missing! Can anyone help me?

Thanks,
cya
Mike McNuke

Last edited by MikeMcNuke; 2nd May 2013 at 19:27. Reason: Typo
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd May 2013, 19:36
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,176
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Do you have a router or firewall in front of the server which might block access to apsstandard.org so that the packages cant be downloaded?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd May 2013, 19:44
MikeMcNuke MikeMcNuke is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

Firewall is installed on server, ufw with iptables. Server sits in some datahouse.

Also I tried a curl on apsstandards.org and apscatalog.com via ssh on the server.

Code:
curl apscatalog.com
curl apsstandard.org
and the data gets delivered to the shell.
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd May 2013, 19:47
MikeMcNuke MikeMcNuke is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just turned off ufw and flushed iptables. But no difference.
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd May 2013, 22:35
MikeMcNuke MikeMcNuke is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just digged a little deeper into aps_crawler.inc.php:

In the function public function startCrawler() it's able to fill the $apps_to_dl[] array with the correct information about Files.

But after this part of the function:

Code:
                //var_dump($apps);
                
                // For memory reasons, unset the current vendor and his apps
                unset($apps);
it seems to stop doing anything. Strange. memorylimit is 512MB, so this should be sufficient. How can I trace the problem further???
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd May 2013, 23:03
MikeMcNuke MikeMcNuke is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just did an update on a Ubuntu 12.10 Server from ISPConfig 3.0.5-rc2 to 3.0.5.2 . APS did work on rc2, but now the same problem. Damn. There must be some config problem.
Reply With Quote
  #7  
Old 3rd May 2013, 16:51
frank81ita frank81ita is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default APS Problem

Hi,
I'm having the same problem, but it's on Debian instead on Ubuntu (there aren't some differences).
Did you find a solution?
I tried to disable quota and some other stuffs, but I can't find a solution?
All downloads are working without any problem.
Best Regards
Francesco
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd May 2013, 17:04
MikeMcNuke MikeMcNuke is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Until now no update on the problem.

Will install 2vms with ubuntu. One with older ispconfig one with new ispconfig. Perhaps I can find the error...
Reply With Quote
  #9  
Old 4th May 2013, 01:33
MikeMcNuke MikeMcNuke is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Problem fixed. I got back to my install files from ispconfig and ran the update script.

php -q update.php

Back in the frontend the APS packages get nowupdated and listed. But I don't know why. Did a backup of /etc before the update and compared all configs. No difference.

My Testinstalls on 2 VMs are also fully working.

Bad Hair... *hhmmm* Hosting Day???
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email delivery problem - Ubuntu Karmic Koala (Ubuntu 9.10) [ISPConfig 2] qiubosu General 58 16th April 2010 12:24
Email delivery problem - Ubuntu Karmic Koala (Ubuntu 9.10) [ISPConfig 2] qiubosu Installation/Configuration 1 18th January 2010 09:21
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 13:58
Problem with "The Perfect Server - Ubuntu Intrepid Ibex (Ubuntu 8.10)" cbelote HOWTO-Related Questions 1 20th November 2009 21:19
phpmyadmin problem on ubuntu mail server virtual domains almeister9 HOWTO-Related Questions 1 19th September 2008 16:52


All times are GMT +2. The time now is 18:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.