#1  
Old 8th April 2013, 04:17
wlee1970 wlee1970 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Squirrelmail receiving mail

I have tried to figure out why i cannot receive email back to my box, i use dyndns for my box, i used hostname and hostname -f and it comes up fever.dyndns.info, when i try to send email back to my box by using my gmail account i get a delivery error back to my gmail account.

here is my mail.log
Quote:
tail -n 15 /var/log/mail.log
Apr 7 21:13:43 fever postfix/smtps/smtpd[2089]: warning: TLS library problem: 2089:error:2006D080:BIO routines:BIO_new_file:no such file:bss_file.c:172:
Apr 7 21:13:43 fever postfix/smtps/smtpd[2089]: warning: TLS library problem: 2089:error:0B084002:x509 certificate routines:X509_load_cert_crl_file:system lib:by_file.c:274:
Apr 7 21:13:43 fever postfix/smtps/smtpd[2089]: connect from mail-wi0-f178.google.com[209.85.212.178]
Apr 7 21:13:43 fever postfix/smtps/smtpd[2089]: warning: Wrapper-mode request dropped from mail-wi0-f178.google.com[209.85.212.178] for service smtp. TLS context initialization failed. For details see earlier warnings in your logs.
Apr 7 21:13:43 fever postfix/smtps/smtpd[2089]: disconnect from mail-wi0-f178.google.com[209.85.212.178]
Apr 7 21:15:03 fever dovecot: imap-login: Login: user=<cid>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, mpid=2096, secured
Apr 7 21:15:03 fever dovecot: imap(cid): Disconnected: Logged out bytes=79/681
Apr 7 21:17:35 fever dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: cannot load Certificate Authority data: disabling TLS support
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: warning: TLS library problem: 2104:error:02001002:system library:fopen:No such file or directory:bss_file.c:169:fopen('/etc/ssl/certs/cacert.pem','r'):
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: warning: TLS library problem: 2104:error:2006D080:BIO routines:BIO_new_file:no such file:bss_file.c:172:
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: warning: TLS library problem: 2104:error:0B084002:x509 certificate routines:X509_load_cert_crl_file:system lib:by_file.c:274:
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: connect from localhost[127.0.0.1]
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: warning: Wrapper-mode request dropped from localhost[127.0.0.1] for service smtp. TLS context initialization failed. For details see earlier warnings in your logs.
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: disconnect from localhost[127.0.0.1]


anybody have a good answer on this hehe

Thanks,
Wlee1970

Last edited by wlee1970; 8th April 2013 at 04:22.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th April 2013, 01:19
wlee1970 wlee1970 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default help

Am i asking the wrong questions on the matter at hand? It seems i am not getting any response. i have looked in the search, nothing comes up what i am looking for. That is why I am asking here.
Reply With Quote
  #3  
Old 9th April 2013, 23:08
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,009
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

There is a postfix configuration problem, the ssl cert /etc/ssl/certs/cacert.pem is missing.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 9th April 2013, 23:18
wlee1970 wlee1970 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
There is a postfix configuration problem, the ssl cert /etc/ssl/certs/cacert.pem is missing.
I am actually new to the mail setup, could ya give me examples on how I would do it.

Thanks
Wlee1970
Reply With Quote
  #5  
Old 9th April 2013, 23:30
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,009
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

Which guide did you use to setup the server and did you use a additional guide to create the cacert.pem ssl file?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 9th April 2013, 23:50
wlee1970 wlee1970 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Which guide did you use to setup the server and did you use a additional guide to create the cacert.pem ssl file?
The_Perfect_Server_-_Ubuntu_12_04_LTS_(Apache2_BIND_Dovecot_ISPConfig_ 3__VirtualBox_Image

and https://help.ubuntu.com/community/Postfix i didn't use SASL on this.

Last edited by wlee1970; 9th April 2013 at 23:57.
Reply With Quote
  #7  
Old 9th April 2013, 23:52
wlee1970 wlee1970 is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

is it possible i cannot telnet into

root@fever:/# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain.
Escape character is '^]'.
Connection closed by foreign host.

would be the cause on top of the TLS certification error?

Or is that a whole different issue.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 23:58
mail queue - mail not sending not receiving Amorphous Installation/Configuration 2 25th January 2012 00:55
Sendig mail Error fisherofer Installation/Configuration 12 30th November 2011 08:56
installing squirrelmail on Debian with ispconfig3 saco721 Installation/Configuration 18 1st April 2011 18:57
dovecot: lda: Fatal: Unknown user dpicella Installation/Configuration 1 22nd August 2010 03:59


All times are GMT +2. The time now is 15:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.