Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th March 2013, 14:15
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,216 Times in 4,089 Posts
Default ISPConfig 3.0.5.2 released

ISPConfig 3.0.5.2 is available for download. This release is a bugfix release for ISPConfig 3.0.5.

For a detailed list of changes, please see the changelog section below.

================================================== ===
*** New! The ISPConfig 3 manual for ISPConfig 3.0.5 is now available! ***

Version 1.4 for ISPConfig >= 3.0.5 (Date: 02/22/2013)
Author: Falko Timme <ft@falkotimme.com>

373 pages

The manual can be downloaded from these two links:

http://www.ispconfig.org/ispconfig-3...nfig-3-manual/
http://www.howtoforge.com/download-t...onfig-3-manual
================================================== ===

-----------------------------------------------------
- Download
-----------------------------------------------------

The software can be downloaded here:

http://prdownloads.sourceforge.net/i...3.0.5.2.tar.gz

------------------------------------
- Changelog
------------------------------------

http://bugtracker.ispconfig.org/inde...&status[]=

--------------------------------------
- Known Issues:
--------------------------------------

Please take a look at the bugtracker:

http://bugtracker.ispconfig.org

--------------------------------------
- BUG Reporting
--------------------------------------

Please report bugs to the ISPConfig bugtracking system:

http://bugtracker.ispconfig.org

----------------------------------------
- Supported Linux Distributions
----------------------------------------

- Debian Etch (4.0) - Squeeze (6.0) and Debian testing
- Ubuntu 7.10 - 12.10
- OpenSuSE 11 - 12.2
- CentOS 5.2 - 6.4
- Fedora 9 - 15

-----------------------------------------
- Installation
-----------------------------------------

The installation instructions for ISPConfig can be found here:

http://www.ispconfig.org/ispconfig-3/documentation/

or in the text files (named INSTALL_*.txt) which are inside the docs folder of the .tar.gz file.

------------------------------------------
- Update
------------------------------------------

To update existing ISPConfig 3 installations, run this command on the shell:

ispconfig_update.sh

Select "stable" as the update resource. The script will check if an updated version of ISPConfig 3 is available and then download the tar.gz and start the setup script.

Detailed instructions for making a backup before you update can be found here:

http://www.faqforge.com/linux/contro...e-ispconfig-3/

If the ISPConfig version on your server does not have this script yet, follow the manual update instructions below.

-------------------------------------------
- Manual update instructions
-------------------------------------------

Code:
cd /tmp
wget http://www.ispconfig.org/downloads/ISPConfig-3-stable.tar.gz
tar xvfz ISPConfig-3-stable.tar.gz
cd ispconfig3_install/install
php -q update.php
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.

Last edited by falko; 28th March 2013 at 14:45. Reason: CentOS 6.4 is supported as well.
Reply With Quote
The Following 12 Users Say Thank You to till For This Useful Post:
adamassasda291 (23rd June 2013), dynamind (28th March 2013), edge (28th March 2013), Hans (28th March 2013), juergen71 (28th March 2013), Nicram (29th March 2013), Nikola (28th March 2013), onastvar (28th March 2013), stefanm (29th March 2013), vinnymeyer (3rd April 2013), yoplait (17th April 2013), zbuzanic (1st April 2013)
Sponsored Links
  #2  
Old 28th March 2013, 15:17
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 8 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default ssl warning after updating

hello,

thanks, now apache2 shows:

user@ws:~# /etc/init.d/apache2 restart
Restarting web server: apache2[Thu Mar 28 15:12:22 2013] [warn] NameVirtualHost *:443 has no VirtualHosts
[Thu Mar 28 15:12:22 2013] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
... waiting [Thu Mar 28 15:12:23 2013] [warn] NameVirtualHost *:443 has no VirtualHosts
[Thu Mar 28 15:12:23 2013] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
.

ports.conf holds:

Quote:
# cat /etc/apache2/ports.conf
# If you just change the port or add more ports here, you will likely also
# have to change the VirtualHost statement in
# /etc/apache2/sites-enabled/000-default
# This is also true if you have upgraded from before 2.2.9-3 (i.e. from
# Debian etch). See /usr/share/doc/apache2.2-common/NEWS.Debian.gz and
# README.Debian.gz

NameVirtualHost *:80
Listen 80

<IfModule mod_ssl.c>
# If you add NameVirtualHost *:443 here, you will also have to change
# the VirtualHost statement in /etc/apache2/sites-available/default-ssl
# to <VirtualHost *:443>
# Server Name Indication for SSL named virtual hosts is currently not
# supported by MSIE on Windows XP.
Listen 443
</IfModule>

<IfModule mod_gnutls.c>
Listen 443
</IfModule>
I tried the ln -s command from your post but no fx

Last edited by dynamind; 28th March 2013 at 15:19.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to dynamind For This Useful Post:
bpatrickmittle222 (23rd July 2013)
  #3  
Old 28th March 2013, 17:33
frankbootmaker frankbootmaker is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 16
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Same problem...

Hi,

I have the same symptom, my system runs on debian squeeze. Altough all sites appear to work fine this warning message is annoying... could we somehow get rid off it like it wasn't there in the earlier versions...

Thank you,
Feri
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to frankbootmaker For This Useful Post:
adamassasda291 (23rd June 2013)
  #4  
Old 28th March 2013, 18:20
contremaitre contremaitre is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

is there any way we can still use the global search function with the dashboard module disabled?
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to contremaitre For This Useful Post:
bamlesqtivanova6307 (3rd May 2013)
  #5  
Old 28th March 2013, 19:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

You can ignore the NameVirtualHost warnings, they do no harm to your systems.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 28th March 2013, 20:25
ADM ADM is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same issue here with Debian 6.0.7

Code:
[warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
Apache works but this warning should be fixed, thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 28th March 2013, 22:18
zuyan zuyan is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ubuntu 12.04.2 is show same message.
Quote:
Since the script you are attempting to invoke has been converted to an
Upstart job, you may also use the stop(8) and then start(8) utilities,
e.g. stop dovecot ; start dovecot. The restart(8) utility is also available.
dovecot stop/waiting
dovecot start/running, process 4585
* Restarting web server apache2
[Fri Mar 29 05:08:25 2013] [warn] NameVirtualHost *:443 has no VirtualHosts
[Fri Mar 29 05:08:25 2013] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
[Fri Mar 29 05:08:26 2013] [warn] NameVirtualHost *:443 has no VirtualHosts
[Fri Mar 29 05:08:26 2013] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
... waiting ...done.
Restarting ftp server: Running: /usr/sbin/pure-ftpd-mysql-virtualchroot -l mysql:/etc/pure-ftpd/db/mysql.conf -l pam -b -E -8 UTF-8 -D -A -Y 1 -O clf:/var/log/pure-ftpd/transfer.log -u 1000 -H -B
Update finished.
root@main:/tmp/ispconfig3_install/install#
Reply With Quote
  #8  
Old 28th March 2013, 22:25
MaddinXx MaddinXx is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Switzerland
Posts: 197
Thanks: 25
Thanked 60 Times in 44 Posts
Default

Hi falko

My Nginx reverse proxy plugin stopped working (queue doesn't procees) (manually running server.sh doesn't to anything).

I've seen that the plugins-core dir is new as well as some changes in lib/plugins.inc.php but I was not able to find the code that has to be changed.

Are there any known code parts that need to be rewritten in plugins?

Thanks!

// edit: Problem spotted. My classes/ dir now has to be placed outside of plugins-available
__________________
Rackster Internet Services's presences:
Official | Open Source | Github | Facebook | Twitter

Last edited by MaddinXx; 28th March 2013 at 23:01.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MaddinXx For This Useful Post:
pittymaarleya9893 (29th July 2013)
  #9  
Old 28th March 2013, 23:08
Torch_za Torch_za is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Once again, a big up to Till & Co for an outstanding application which has become progressively better since I first installed 3 many years ago.

I have a client with a Debian Squeeze Box - Standard install with 2nd php

Update 3.0.5.1 ran perfectly at the beginning of the month and server is solid and stable. Debian updates run / Clam AV update ran

But now update to 3.0.5.2 falls over after:

Creating backup of "/usr/local/ispconfig" directory...
Creating backup of "/etc" directory...

Almost immediately drops to shell prompt and just sits there.
Backups are created - and permissions are good...
/var/log/ispconfig_install.log has no entries after Mar 5th update

I have tried logging in as root / su / su - / sudo - nothing works.

Is there another log file / error trap file somewhere? Any ideas why this is happening?

Thanks in advance...

Last edited by Torch_za; 30th March 2013 at 00:56. Reason: additional info
Reply With Quote
  #10  
Old 29th March 2013, 13:08
MaddinXx MaddinXx is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Switzerland
Posts: 197
Thanks: 25
Thanked 60 Times in 44 Posts
 
Default

My problem is still not solved. After debugging, I found:

on line https://github.com/Rackster/ispconfi...in.inc.php#L54 I'm calling the method - and I get a FATAL Error, method not found.

It looks like it's called in a static scope (nginx_reverse_proxy_plugin::cert_helper()) - so I tried making the method static -> no success.

What could be wrong there? This is new since 3.0.5.2

Thanks for hints & help
__________________
Rackster Internet Services's presences:
Official | Open Source | Github | Facebook | Twitter
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All files gone after changing quota to 0 spynode General 17 19th January 2012 14:41
ISPConfig 3.0.3 released till General 52 2nd December 2010 17:24
ISPConfig 3.0.1 released till General 36 29th March 2009 14:30
ISPConfig 3.0.0.6 Beta released till General 38 21st September 2008 19:15
ISPConfig 2.3.3-dev released till General 10 12th March 2008 21:08


All times are GMT +2. The time now is 06:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.