Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd March 2013, 13:37
danhansen@denmark danhansen@denmark is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 233
Thanks: 51
Thanked 5 Times in 5 Posts
Post Can't reach website or default website on webserver

Hi,

I have an Ubuntu Server 10.04 with ISPconfig 3.

Doing 192.168.1.200 (local server ip) and the page "it works" appears!
Trying from the outside with "mystaticip" it doesn't work!? Tried everything, including "mystaticip:80" Tried "mydomain.tld" which is pointed at the webserver ip from a working nameserver. I opened port 80 in my router/firewall along with the other ports to be opened. And forwardet port 80 to the server ip.

Question: how does the webserver/ISPconfig 3 know how to handle such a request? Http://mydomain.tld --> webserverip -->
router says --> port80 goto 192.168.1.200 Great! But how does it know which client/domain it is and which htdocs to load?

Sorry, but I am not sure how to explain the problem - so any kind of help would be great.

Kind Regards,
DanHansen@Denmark
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd March 2013, 18:52
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Please make sure that your provider does not block port 80.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
danhansen@denmark (31st March 2013)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
User creating shoevring Developers' Forum 7 25th July 2010 10:17
amavis: (!!)WARN: all primary virus scanners failed, considering ba jariasca Installation/Configuration 13 20th April 2010 17:34
Default Mail scan settings for new users timehost Installation/Configuration 3 26th October 2007 12:05
High Availability Samba cluster - DRBD + Heartbeat djalex Server Operation 58 25th May 2007 19:38
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs pontifex HOWTO-Related Questions 2 26th October 2005 17:54


All times are GMT +2. The time now is 07:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.