Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 26th March 2013, 23:25
zapyahoo zapyahoo is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 78
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

5 days later still no backups inside ispconfig. All backups are being done correctly in the master backup folders, files permissions seem to be correct.

Could I still be missing a dependency besides zip and unzip?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 29th March 2013, 12:40
zapyahoo zapyahoo is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 78
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Still no backups in control panel.
Had sometime to check the ispconfig3 logs in control panel server and webserver. Cant find any errors regarding backups.

Checked the databases in both servers, table web_backup.
Webserver shows the backups.
Control Panel does not show any backups.

Sounds like a bug in multiserver setup.

So I'm thinking if control panel is pulling the data only from it's table? or
Should the control panel web_backup database be populated with same info as webserver?

Till can you give a hand with the above questions.
Reply With Quote
  #13  
Old 2nd April 2013, 11:15
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,007
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

The web backups should work at least they work here on my systems. The database backups do not work if the database is not on the same server then the web server at the moment, there is a pending bugreport for that.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #14  
Old 3rd April 2013, 19:32
zapyahoo zapyahoo is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 78
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Not on my end, not even the web backups
I was checking the mysql databases in control panel server and web server.
Everything seems to be ok in the web server backup table, at least all backups are there.

The master control panel server as this table empty.
Should it be like this? or should this table be a copy of the web server with all entries?
Reply With Quote
  #15  
Old 3rd April 2013, 22:36
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,007
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

Did you chose to update permissions in master database while you updated the slaves? If not, then your slaves will not be able to add the backups in the master server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
fredol (6th April 2013)
  #16  
Old 3rd April 2013, 22:43
zapyahoo zapyahoo is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 78
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Thanks for the answer nd sorry for all the questions.
As you probably read in 3.0.5.2 release thread I was pondering that would be the issue... hence my question there, that you already answered.

That's probably what's causing all my headaches. I already try to re-run the upgrade command in the slaves... but it does not work, I already have the most current version.
Any other command.php I can run to reconfigure the installation of 3.0.5.2 in my slaves? or should I wait for next release and update the slaves databases?
Reply With Quote
  #17  
Old 3rd April 2013, 22:56
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,007
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

To rerun the update on the slaves, use the manual update instructions which are described at the end of each release notes document.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #18  
Old 4th April 2013, 01:56
zapyahoo zapyahoo is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 78
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

ok, Did that in all slaves.

Checked and compared the databases of master server and web slave server, there where a few differences between the servers related to the tables web_database and web_database_user
- mainly server ID field for webserver, in my case webserver is id4. The id shows up correctly in slave web server but not in the master (it was showing either 0 or ID1)
- also permissions were different, some ru other riud... changed them all to riud
- the database_user_prefix was showing # for some older first databases... instead of correct prefix

???? all this is weird since it's the first time I have ever edited the database manually. Took me a few hours to correct all this and have proper info exactly the same in both servers.


Regarding the backups... they are being done correctly in the slave server and stored in /var/backup .... also the slave server under the database table web_backup shows all backups, past and present, web and mysql.

The master server is not syncing this table. The table is totally empty in the master server. To test, I manually created 2 rows exactly the same as in the webserver. And voilá... web zip and sql show up in the control panel under backups for the selected website. To test further I clicked download for both files (web zip and mysql), a few minutes later both files successfully showed up inside the website backup directory.

In ubuntu 12.04 64x mysql database table for web_backup does not sync, web or mysql.

Last edited by zapyahoo; 4th April 2013 at 18:52.
Reply With Quote
  #19  
Old 4th April 2013, 18:50
zapyahoo zapyahoo is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 78
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
 
Default

*****UPDATE*****

Backup cron run last night.
This morning upon checking ispconfig control panel, all websites had the web and mysql backups.
Happy camper , guess i did good yesterday cleaning the databases manually. Hope the adventure helps someone.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old website backups not deleted snowfly Installation/Configuration 2 30th August 2011 01:35
Ownership of website backups lucani Developers' Forum 0 17th November 2010 18:10
ISPConfig Backups SleeperZ Feature Requests 0 9th November 2005 10:36


All times are GMT +2. The time now is 12:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.