Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd March 2013, 15:09
BigJens BigJens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Joomla + PHP-FPM

Hi Everybody,

as soon as I switch to PHP-FPM my Joomla Installations throw an error: The PHP temporary directory is not set.

According to the php.ini the upload_tmp_dir is empty. Any help here?

Regards
Jens
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd March 2013, 19:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Please set a value for upload_tmp_dir.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd March 2013, 20:09
BigJens BigJens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmmhh I tried to set it in the Custom php.ini settings, but that didn't work. The upload_tmp_dir still showed up as 'non value'.

Where should I set the value then?
Reply With Quote
  #4  
Old 26th March 2013, 15:22
BigJens BigJens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nobody ?
Reply With Quote
  #5  
Old 26th March 2013, 22:32
ressel ressel is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Denmark
Posts: 128
Thanks: 18
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

upload_tmp_dir = /var/www/clients/client1/web1/tmp
Reply With Quote
  #6  
Old 27th March 2013, 12:49
BigJens BigJens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is how my custom php.ini settings look now:
Code:
output_buffering = Off
upload_tmp_dir = /var/www/clients/client1/web134/tmp
And here is my PHP Information:

Code:
upload_tmp_dir	no value	no value
Looks like that doesn't work here, but I don't know why. Any other suggestions?
TIA
J.
Reply With Quote
  #7  
Old 27th March 2013, 14:57
ressel ressel is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Denmark
Posts: 128
Thanks: 18
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BigJens View Post
This is how my custom php.ini settings look now:
Code:
output_buffering = Off
upload_tmp_dir = /var/www/clients/client1/web134/tmp
And here is my PHP Information:

Code:
upload_tmp_dir	no value	no value
Looks like that doesn't work here, but I don't know why. Any other suggestions?
TIA
J.
Does phpinfo say following?

Configuration File (php.ini) Path /etc/php5/cgi
Loaded Configuration File /var/www/conf/web134/php.ini
Reply With Quote
  #8  
Old 27th March 2013, 15:49
BigJens BigJens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No it says:
Configuration File (php.ini) Path /etc/php5/cgi
Loaded Configuration File /etc/php5/cgi/php.ini

How come? Hmmmhh.
Reply With Quote
  #9  
Old 28th March 2013, 17:41
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

PHP-FPM websites don't have their own php.ini. They use the default one, and custom settings are written in the pool file of the PHP-FPM process. Please check the appropriate pool file (e.g. in /etc/php5/fpm/pool.d/).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 28th March 2013, 17:50
BigJens BigJens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Okay, I understand. And custom php.ini settings via ISPconfig are ignored then?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Only Problems since Updating from 3.0.3.3 to 3.0.4.1 mbay General 4 17th May 2012 13:56
ubuntu and nginx delgado2061 Installation/Configuration 0 28th November 2011 00:36
Problem with services!! banzaiwebstudio.com Installation/Configuration 7 19th May 2010 22:13
Unable to install ISPConfig bdonecker Installation/Configuration 21 26th May 2009 09:20
Apache2 Freezes celtic Server Operation 31 28th May 2007 18:18


All times are GMT +2. The time now is 06:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.