Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th April 2013, 15:20
yeronimuz yeronimuz is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default User unknown in virtual mailbox table

Hi all,

I configured a domain server hosting multiple domains.

I followed this tutorial (perfect server)

I bought the ISPConfig3 manual and configured mailman as put right there.

I created some mailing lists and when I try to send a mail to one, I always get a bounce with the following message:

Quote:
Recipient address rejected: User unknown in virtual mailbox table
Normal email traffic is working okay. mailing lists don't.

I have the following line in my /etc/postfix/transport:
Quote:
lists.mydomain.com mailman:
What am I missing? Do I need to have an MX record pointing lists.mydomain.com to my server? I thought I could relay that locally on the server.

Thanks for your thoughts.
Jeroen.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th July 2013, 13:09
monnoliv monnoliv is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Belgium
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Any advice ? I've exactly the same problem...
Olivier
Reply With Quote
  #3  
Old 20th July 2013, 12:29
yeronimuz yeronimuz is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

In the automated message of mailman you are adviced to send emails to <listname>@domain.com.
I found out that this should be <listname>@lists.domain.com
That solved it for me. Actually a workaround, because there is still some misconfiguration somewhere. But it's workable.
Good luck!
Reply With Quote
  #4  
Old 20th July 2013, 13:18
monnoliv monnoliv is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Belgium
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thank you.
Just tried this but it doesn't work for me . I'll leave it like this until someone solve the bug
bb
Reply With Quote
  #5  
Old 20th July 2013, 13:37
monnoliv monnoliv is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Belgium
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

I've one more problem, the domain doesn't work neither.
When I create the list, the guy who receive the mail has to click on a link like this:
http://domainname/cgi-bin/mailman/admin/listname
But that doesn't work. What is working is
http://servername/cgi-bin/mailman/admin/listname
I made several research, I found some (old) thread, I checked my conf files (mailman and Postfix) and they seem good.
I use ISPConfig on Debian7.
If any one has a solution?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
User unknown in virtual mailbox table and no Squirrelmail access tomasz Installation/Configuration 4 30th June 2010 18:30
Freebsd 6.1 support misterm Installation/Configuration 10 9th April 2009 10:29
Mutt/Postfix: User unknown in virtual alias table somae Installation/Configuration 10 20th October 2008 09:59
Apache2 Freezes celtic Server Operation 31 28th May 2007 18:18
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 16:58


All times are GMT +2. The time now is 07:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.