Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th November 2006, 15:08
gabrix gabrix is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Napoli
Posts: 186
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to gabrix Send a message via Yahoo to gabrix Send a message via Skype™ to gabrix
Exclamation nullmailer smtp protocol error

Code:
Nov 19 15:03:54 localhost nullmailer[5013]: smtp: Failed:
Nov 19 15:03:54 localhost nullmailer[2801]: Sending failed:  Protocol error
Logcheck from the gateway machine is not sending me mails anymore and mail logs don't say more than this smtp protocol error , so idn't know ehere to go and look for this smtp protocol error ... any clue anyone ???
__________________
http://www.gabrix.ath.cx
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th November 2006, 20:55
gabrix gabrix is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Napoli
Posts: 186
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to gabrix Send a message via Yahoo to gabrix Send a message via Skype™ to gabrix
Default

Do you know an alternative to nullmailer ????
I have installed swaks which is supposed to troubleshot mail agent problems and tha's what it says:
Quote:
root@argo:~# swaks -t gabrix@gabrix.ath.cx
*** MX requirement Net::dns not installed, using localhost as mail server
=== Trying localhost:25...
*** Error connecting 0.0.0.0 to localhost:25:
*** IO::Socket::INET: connect: Connection refused
I have 2 dns in my network one is my netgear router the other is dnsmasq which listen on the lan eth1 interface and they are both in the /etc/resolv.conf togheter with the 2 of my isp !
???
It's getting even stranger my local smtp behavior i deliver mail from internet and none from local smtp (i have nullmailer on all machines).I had an another go with swaks (nice prog!)
Quote:
root@argo:~# swaks -s mail.gabrix.ath.cx
To: gabrix@gabrix.ath.cx
=== Trying mail.gabrix.ath.cx:25...
=== Connected to mail.gabrix.ath.cx.
<- 220 mail.gabrix.ath.cx ESMTP Postfix (Debian/GNU)
-> EHLO localhost.localdomain
<- 250-mail.gabrix.ath.cx
<- 250-PIPELINING
<- 250-SIZE
<- 250-VRFY
<- 250-ETRN
<- 250 8BITMIME
-> MAIL FROM:<root@localhost.localdomain>
<- 250 Ok
-> RCPT TO:<gabrix@gabrix.ath.cx>
<- 250 Ok
-> DATA
<- 354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
-> Date: Sun, 19 Nov 2006 21:17:35 +0100
-> To: gabrix@gabrix.ath.cx
-> From: root@localhost.localdomain
-> Subject: test Sun, 19 Nov 2006 21:17:35 +0100
-> X-Mailer: swaks v20040404.1 jetmore.org/john/code/#swaks
->
-> This is a test mailing
->
-> .
<- 250 Ok: queued as 090782C02A
-> QUIT
<- 221 Bye
=== Connection closed by foreign host.
I delivered this mail so i tryied using mail smtp client and no mail has been delivered ...
The DNS problem is proved by that MAIL FROM:<root@localhost.localdomain>
__________________
http://www.gabrix.ath.cx

Last edited by gabrix; 19th November 2006 at 21:40.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th November 2006, 21:48
gabrix gabrix is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Napoli
Posts: 186
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to gabrix Send a message via Yahoo to gabrix Send a message via Skype™ to gabrix
Default

I got over this problem installing a new local smtp , ssmtp ... nice this prog too.Strange is nullmailer too . it always worked and it doesn't have configurations issues !
__________________
http://www.gabrix.ath.cx
Reply With Quote
  #4  
Old 5th March 2013, 19:22
borisba borisba is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I have same problem

Hi!
When I send e-mail from gmail.com to SMTP server:
-----------------------------------------------------

[05-Mar-2013 13:31:45] Tue, 05 Mar 2013 13:31:42> OnReceive - SMTP Server
[05-Mar-2013 13:31:45] EHLO
[05-Mar-2013 13:31:45] 250-borisba.com Hello noname.com [xx.xx.xx.xx], pleased to meet you!

[05-Mar-2013 13:31:45] 250-8BITMIME

[05-Mar-2013 13:31:45] 250 HELP

[05-Mar-2013 13:31:45] mail oa0 f53.google.com
[05-Mar-2013 13:31:45] 250 3.1.0 <gmail.com>... Google Sender ok

[05-Mar-2013 13:31:45] Tue, 05 Mar 2013 13:31:45> OnReceive - SMTP Server
[05-Mar-2013 13:31:45] MAIL FROM <xxxxxx@gmail.com>
[05-Mar-2013 13:31:45] 250 2.1.0 <xxxxxx@gmail.com>... Sender ok

[05-Mar-2013 13:31:45] QUIT
[05-Mar-2013 13:31:45] 221 Service closing transmission channel

[05-Mar-2013 13:31:45] ResetConnection.
[05-Mar-2013 13:31:45] m_bBlockAccept = FALSE
[05-Mar-2013 13:31:45] SMTP OnMessageResetConnection - ResetConnection()
------------------------------------
Why gmail send QUIT suddenly? ( Instead RCPT TO -> DATA)
Reply With Quote
  #5  
Old 7th March 2013, 20:35
borisba borisba is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I've solved this.
The reply to string
mail oa0 f53.google.com
is unnecessary.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
configuring IPTABLES firewall adityavpratap HOWTO-Related Questions 9 27th May 2006 21:42
Frustrated with ISPConfig install! woozyerdaddee Installation/Configuration 4 19th May 2006 03:38
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 18:07
Could not make OpenSSL yontengyatso Installation/Configuration 3 3rd November 2005 10:50
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 4th October 2005 23:53


All times are GMT +2. The time now is 10:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.