Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th February 2013, 22:33
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 8 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default postfix/smtpd[5194]: warning: xx.xxx.xxx.xx: hostname xx-xxx-xx-xx.host.name

hello,

since upgrading to 3.5.0.1 the server shows permanent postfix warnings, also some clients told me they wouldn't receive all emails. Pasted a log here.
excerpt:
postfix/smtpd[5194]: warning: xx.xxx.xxx.xx: hostname xx-xxx-xxx-xx.fibertel.com.ar verification failed: Name or service not known

best regards
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st March 2013, 10:34
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,216 Times in 4,089 Posts
Default

Check that the dns servers in /etc/resolv.conf are correct and reachable from your server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 1st March 2013, 12:38
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 8 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default something else

Quote:
Mar 1 05:45:59 ws postfix/smtpd[4203]: warning: valid_hostname: misplaced delimiter: .
Mar 1 05:51:04 ws postfix/smtpd[4761]: warning: valid_hostname: misplaced delimiter: .
Mar 1 05:56:10 ws postfix/smtpd[4761]: warning: valid_hostname: misplaced delimiter: .
Mar 1 06:09:34 ws postfix/smtpd[4761]: warning: valid_hostname: misplaced delimiter: .
Mar 1 06:14:45 ws postfix/smtpd[4761]: warning: valid_hostname: misplaced delimiter: .
Mar 1 06:15:57 ws postfix/smtpd[4761]: warning: valid_hostname: misplaced delimiter: .
Mar 1 06:21:47 ws postfix/smtpd[4761]: warning: valid_hostname: misplaced delimiter: .
Mar 1 06:26:52 ws postfix/smtpd[4761]: warning: valid_hostname: misplaced delimiter: .
Mar 1 06:29:18 ws postfix/smtpd[4761]: warning: valid_hostname: misplaced delimiter: .
thanks till, resolv.conf holds only

my local gateway IP:

Quote:
search domain*com
nameserver xxx.xxx.0.1
the gateway has dns servers: 8.8.8.8 & 8.8.4.4

is that correct?

but as you see above there's another curious output in the warnings since today.

best regards, jürgen

Last edited by dynamind; 1st March 2013 at 13:16.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st March 2013, 13:07
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,216 Times in 4,089 Posts
Default

I would set the nameservers in resolv.conf directly:

search xxxxxxxxxxxxxx.com
nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4

Regarding the second error, pleases see here:

http://www.webhostingtalk.com/archiv...t-1107322.html
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
dynamind (1st March 2013)
  #5  
Old 1st March 2013, 13:21
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 8 Times in 5 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
 
Default hostnames match

Quote:
dummy@ws:~# hostname
ws*domain*com
dummy@ws:~# hostname -f
ws*domain*com
dummy@ws:~# cat /etc/postfix/main.cf |grep hostname
smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Debian/GNU)
myhostname = ws*domain*com
the hostname is already set correctly.

Last edited by dynamind; 1st March 2013 at 13:29.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Only Problems since Updating from 3.0.3.3 to 3.0.4.1 mbay General 4 17th May 2012 12:56
rkhunter warnings esezako General 7 27th September 2011 07:28
Odd Spam behaviour itsnedkeren Installation/Configuration 1 11th December 2010 14:20
Being Spammed/Hacked/Probed not sure PLEASE HELP! kresser General 10 29th October 2010 17:25
[Postfix] Quota doesn't work krzysiek HOWTO-Related Questions 8 2nd March 2009 15:57


All times are GMT +2. The time now is 04:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.