Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 7th March 2006, 11:02
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,269
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

I had already tried it like that but what happens is this:

If I try and login into myIP:81/phpmyadmin it succeeds but I only see a blank screen with this url: https://h5810.serverkompetenz.net.h5...81/phpmyadmin/

when I log into ispconfig go to MANAGEMENT and hold the cursor over BACKUP DATA, CHECK DATABASE, etc. the cursor changes to a hand to indicate a link, but if I hover over ANYTHING below SYSTEM CONFIG the cursor does not change and I cannot click that link - somehow all those links are lost - ???

any idea?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 7th March 2006, 14:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

What happens if you put

Code:
$go_info["server"]["server_url"] = "https://h5810.serverkompetenz.net:81";
into /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php and remove this part completely:

Code:
if(isset($_SERVER['SERVER_NAME']) && isset($_SERVER['SERVER_PORT'])){
$go_info["server"]["server_url"] = 'https://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].':'.$_SERVER['SERVER_PORT'];
} else {
$go_info["server"]["server_url"] = "https://h5810.serverkompetenz.net:81";
}
BTW, why does it say h5810.serverkompetenz.net.h5810.serverkompetenz.ne t instead of h5810.serverkompetenz.net?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #23  
Old 7th March 2006, 18:32
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,269
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

I just tried to change what you suggested, but I just managed to log myself out... tried changing the password while my internet connection dropped, maybe I mistyped the password, how do I reset the admin password for ispconfig ?

well after the hanges you proposed her is the result: I type in admin and my passwd:

Quote:
Warning: include_once(/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 32

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php' for inclusion (include_path='.:') in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 32

Fatal error: Class 'db_mysql' not found in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 34
Quote:
BTW, why does it say h5810.serverkompetenz.net.h5810.serverkompetenz.ne t instead of h5810.serverkompetenz.net?
I just tried accessing my ispcfg without https only http and it is configured for https, the error looks like this:

Quote:
Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.

Reason: You're speaking plain HTTP to an SSL-enabled server port.
Instead use the HTTPS scheme to access this URL, please.

Hint: https://h5810.serverkompetenz.net.h5...petenz.net:81/
well I do not know, I guess it has something to do with the hostname settings?

Last edited by Ovidiu; 7th March 2006 at 18:34.
Reply With Quote
  #24  
Old 7th March 2006, 20:33
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Quote:
Warning: include_once(/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 32

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php' for inclusion (include_path='.:') in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 32

Fatal error: Class 'db_mysql' not found in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 34
These errors have nothing to do with the controlpanel URL. Please check that you have not deleted or altered the library path in the config.inc.php file.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #25  
Old 8th March 2006, 00:58
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,269
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
Default

inside /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php I cannot find the word library - what would that variable be called?

so I went and undid the changes suggested further up and I am back to the initial problem...

btw. I still think something is wrong with my hostname settings: hostname contains only this line: h5810.serverkompetenz.net and inside ispcfg panel I set host to h5810 and domain to serverkompetenz.net - is this right so far?
Reply With Quote
  #26  
Old 8th March 2006, 09:30
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tenaka
inside /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php I cannot find the word library - what would that variable be called?
The variables and their correct contents are:

Code:
$go_info["server"]["server_root"] = "/home/admispconfig/ispconfig";
$go_info["server"]["include_root"] = $go_info["server"]["server_root"] . $go_info["server"]["dir_trenner"] ."lib";
$go_info["server"]["classes_root"] = $go_info["server"]["include_root"] . $go_info["server"]["dir_trenner"] ."classes";

Quote:
so I went and undid the changes suggested further up and I am back to the initial problem...

btw. I still think something is wrong with my hostname settings: hostname contains only this line: h5810.serverkompetenz.net and inside ispcfg panel I set host to h5810 and domain to serverkompetenz.net - is this right so far?
Please replace these lines from your config.inc.php file:

Code:
if(isset($_SERVER['SERVER_NAME']) && isset($_SERVER['SERVER_PORT'])){
  $go_info["server"]["server_url"] = '{PROTOCOL}'.$_SERVER['SERVER_NAME'].':'.$_SERVER['SERVER_PORT'];
} else {
  $go_info["server"]["server_url"] = "{URL}:81";
}
with:

Code:
$go_info["server"]["server_url"] = "https://h5810.serverkompetenz.net:81";
when you use SSL encryption or with this:

Code:
$go_info["server"]["server_url"] = "http://h5810.serverkompetenz.net:81";
when you dont use SSL.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #27  
Old 8th March 2006, 11:56
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,269
Thanks: 84
Thanked 25 Times in 21 Posts
 
Default

I followed your last advice and its working now, at least I cannot detect any more probs

*big THX* to all of you for your patience and expertise ;-)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.