#1  
Old 8th May 2012, 10:47
0000000100 0000000100 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default FTP problem in ISPConfig.

Hello HowToForge community.
I installed ISPconfig following the perfect server guide for debian. Then I create the ftp users, I can't login. pure-ftpd in verbose (debug mode), it was complaining about database, so I created the database for it, and the table. But then I create users in ISPConfig they are not added in the database. So what kind of authentication method ISPConfig uses ? Or am I doing something wrong ?

I tried connecting over plain FTP, and FTP over TLS, reinstalled the ftp server, nothing. I have no more ideas how to make the ftp users to work, could someone help ?

Last edited by 0000000100; 8th May 2012 at 10:51.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th May 2012, 10:52
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,461
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

Quote:
pure-ftpd in verbose (debug mode), it was complaining about database, so I created the database for it, and the table.
Please undo that as your setup conflicts now with ispconfig.

Quote:
But then I create users in ISPConfig they are not added in the database.
Your pure-ftpd connects to the wrong database. the ftp users are stored inside the ispconfig database and pure-ftpd connects to it.

I guess you installed or reinstalled pure-ftpd after you had ispconfig installed and that remobved the correct pure-ftpd configuration. To fix that, download the ispconfig3 tar.gz file again, unpack it and run the update.php script. Choose to reconfigure services during update so that your config files get fixed.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
0000000100 (8th May 2012)
  #3  
Old 8th May 2012, 11:19
0000000100 0000000100 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tnx, I forgot about updating ISPConfig, tnx
Reply With Quote
  #4  
Old 29th January 2013, 09:24
misterh misterh is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Maybe over date, but I had the same problem (530 connection error). After installing everything with the perfect server guide, I couldn't connect with ftp.

REBOOT your system and everything worked for me
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email problem 'Cannot set my user or group id.' (using ISPConfig 3 + OpenSuSE 11.2) urosm Installation/Configuration 5 19th June 2010 22:41
Slow download from own FTP (vsftpd + proftpd) Overcrook Installation/Configuration 0 12th January 2010 21:41
ftp is very slow and asks for user/passwd continuously chico58 Installation/Configuration 7 8th October 2008 12:43
Question about Virtual Hosting With Proftpd And MySQL (Incl. Quota) On Debian Etch ikkem HOWTO-Related Questions 30 26th February 2008 19:38


All times are GMT +2. The time now is 20:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.