Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd January 2013, 20:18
mccharlet mccharlet is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 261
Thanks: 63
Thanked 11 Times in 7 Posts
Default I'm not received the email

Hi,

I have a server with ispconfig 3.0.4.6 on debian.

I have create a mailbox, but not receive the email

The client receive this

Quote:
Diagnostic-Code: x-unix; user unknown
On the mail.log

Quote:
Jan 22 20:12:42 srv1 postfix/pipe[2638]: 7B99513014D: to=<yves@domain2.tld>, relay=dovecot, delay=0.04, delays=0.01/0/0/0.03, dsn=5.1.1, status=bounced (user unknown)
My server name is srv1.domain.tld and the mailbox is yves@domain2.tld


My configuration

Quote:
root@srv1:~# hostname -f
srv1.domain.tld
root@srv1:~# cat /etc/hosts
::1 localhost.localdomain localhost
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
# Auto-generated hostname. Please do not remove this comment.
xxx.xxx.xxx.xxx srv1.domain.tld srv1
root@srv1:~# cat /etc/mailname
srv1.domain.tld
root@srv1:~# cat /etc/postfix/main.cf |grep domain.tld
mydestination = srv1.domain.tld, localhost, localhost.localdomain
myhostname = srv1.domain.tld

I have an other mailbox with an other domain and it's ok. But if i create a new mailbox with this domain, it's out :-(
__________________
Thanks
Cédric

Sorry for my english

Hosting : http://www.jheberge.ch

Last edited by mccharlet; 22nd January 2013 at 21:36.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd January 2013, 17:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Does yves@domain2.tld exist in the mail_user table in the ISPConfig database?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd January 2013, 18:00
mccharlet mccharlet is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 261
Thanks: 63
Thanked 11 Times in 7 Posts
Default

Hi,

The problem is the username is not the same email address

I have change in /etc/dovecot/dovecot-sql.conf

I have remplace login = '%u' by login = '%u' or email = '%u'

It's a bug or by design ?

Best regards
__________________
Thanks
Cédric

Sorry for my english

Hosting : http://www.jheberge.ch
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd January 2013, 18:04
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,194
Thanks: 829
Thanked 5,419 Times in 4,261 Posts
 
Default

This is a bug in ISPConfig 3.0.4.6 deovecot config template and has been fixed already in 3.0.5 beta.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
mccharlet (25th January 2013)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5.4.0 Error: too many hops (Mode: normal) (Mode: queuesafe) pebkac General 1 23rd October 2012 21:45
Issues with Baruwa - The Perfect Spamsnake Ubuntu 10.10 neofire HOWTO-Related Questions 44 31st May 2011 15:09
hotmail rejects outgoing email nzimas Server Operation 3 1st May 2009 03:39
Postfix: Too Many Hops bluethunder82 Installation/Configuration 1 29th September 2008 10:37
webmail problem mphayesuk General 26 27th April 2006 12:46


All times are GMT +2. The time now is 18:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.