Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th August 2005, 13:30
weedguy weedguy is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default apache user/group won't create directory

I installed ISPConfig on a Fedora Core 4 box. I followed all of the Fedora Core 4 installation instructions except that I installed all of the available packages. Everything is working great! However, I cannot get my PHP scripts to create a directory so that I can upload an image.

My PHP script attempts to make a recursive directory based on the date. First, the script creates a directory based on the year. This works correctly. The directory listing for the created directory shows:

[root@ddnsserver1 servadmin]# ls -Fl /home/www/web11/web/website/media/image
total 76
drwxrwxrwx 2 apache apache 4096 Aug 4 07:16 2005/

Next, the PHP script attempts to create a directory that is based on the name of the month inside of the directory that is created based on the year. Even though the permission bits show it has write set, I cannot get the script to create the directory.

These scripts have worked correctly on many different services. Furthermore, I have checked, using the Fedora Core 4 security panel, to make sure that SELinux and the firewall are off. The only firewall is the firewall that was installed with ISPConfig.

Can anyone offer some advice/help?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th August 2005, 13:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Do you get any errors from your script?
Maybe you can change your script so that it shows what it's doing and output the values of some variables?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
lutletworry (2nd June 2013)
  #3  
Old 4th August 2005, 17:30
weedguy weedguy is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The error log says...

mkdir() [<a href='function.mkdir'>function.mkdir</a>]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 10011 is not allowed to access /home/www/web11/web/website/media/image/2005 owned by uid 48 in /home/www/web11/web/phplib/class/media.php on line 182, referer: http://womcaterers.hopto.org/website..._add_image.php

I checked the /etc/php.ini config file and it says:

safe_mode = Off

My limited understanding says that if safe_mode = Off then I should not be having a SAFE MODE issue. Is this the case?
Reply With Quote
  #4  
Old 4th August 2005, 17:35
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,983
Thanks: 825
Thanked 5,372 Times in 4,219 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by weedguy
mkdir() [<a href='function.mkdir'>function.mkdir</a>]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 10011 is not allowed to access /home/www/web11/web/website/media/image/2005 owned by uid 48 in /home/www/web11/web/phplib/class/media.php on line 182, referer: http://womcaterers.hopto.org/website..._add_image.php

I checked the /etc/php.ini config file and it says:

safe_mode = Off

My limited understanding says that if safe_mode = Off then I should not be having a SAFE MODE issue. Is this the case?
Have you checked the "PHP safemode" checkbox in the options for this site in the controlpanel?
Reply With Quote
  #5  
Old 4th August 2005, 17:56
weedguy weedguy is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem solved!

That was the problem. I had PHP Safe Mode checked in the control panel. I unchecked it and the scripts worked perfectly. Thanks to all.
Reply With Quote
  #6  
Old 19th September 2005, 23:20
matehortua matehortua is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: colombia
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

sorry but what CONTROL PANEL???
where is the control panel...

i have the same error




I have ISPconfig 2.0.9 on a suse 9.2 installed with the Falko guide
__________________
colombia
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to matehortua For This Useful Post:
lutletworry (2nd June 2013)
  #7  
Old 19th September 2005, 23:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by matehortua
sorry but what CONTROL PANEL???
where is the control panel...

i have the same error




I have ISPconfig 2.0.9 on a suse 9.2 installed with the Falko guide
ISPConfig! ISPConfig is the control panel.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.