Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st January 2013, 17:53
pguzman pguzman is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Georgia
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to pguzman
Default There is already an instance of server.php running

Constantly running into this issue on our ISPConfig 3 Multiple server platform. Even after following the suggestions here http://www.howtoforge.com/forums/sho...t=42597&page=2
For some reason we continue to receive the: There is already an instance of server.php running
Is there any way around this other than going in and disabling the cron job then running the commands manually?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st January 2013, 19:30
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
Default

This means that thats php on your server is instable and is failing during execution so it leaves a locj file. See sticky thread for debug instructions:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=58408
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st January 2013, 21:27
pguzman pguzman is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Georgia
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to pguzman
Default

After debugging here is what I come back with:
PHP Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'maildrop_plugin' does not have a method 'insert' in /usr/local/ispconfig/server/lib/classes/plugins.inc.php on line 120

I am still getting the error: There is already an instance of server.php running
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd January 2013, 09:04
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
Default

Ok, thats the reason for the problem.

There is a function mising in the maildrop plugin on your server. Which ISPConfig verson do you have installed and did you modify any code in ispconfig and which pop3 / imap server is installed?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd January 2013, 14:38
pguzman pguzman is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Georgia
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to pguzman
Default

We are running ISPConfig 3.0.3.3 on a Multi-Server Setup using Postfix as the MTA and Courier-Pop3 and Courier-IMAP
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd January 2013, 15:08
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
Default

Thats a really old version. I recommedn that you update ispconfig to 3.0.4.6. If you cant update e.g. because you modified the ispconfig sources, then you can download the 3.0.3.3 version from sourceforge and replace the maildrop plugin file in /usr/local/ispconfig/server/lib/plugins-availble/ with the one from the original tra.gz file.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 22nd January 2013, 21:17
pguzman pguzman is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Georgia
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to pguzman
Default

Once I have replaced the maildrop_plugin file with the one from the original tar.gz are there any services to restart?
Reply With Quote
  #8  
Old 23rd January 2013, 08:25
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
 
Default

No. Just try to run the server.sh manually again to see if the issue is fixed.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPconfig 3: can't add new database crazylamp General 13 1st February 2012 11:40
change takes too long to apply matiasCU General 3 14th December 2011 22:02
One of my servers cron's keep freezing Xenocide General 2 30th March 2011 14:19
SASL authentication failure donix Installation/Configuration 11 29th September 2010 23:06
High on Lenny - Lvm Mount Problem Serverman Technical 1 23rd June 2009 16:26


All times are GMT +2. The time now is 04:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.