Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd August 2006, 20:28
GrBase GrBase is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix + Fedora Core 5 64Bit - Problem

I have install Fedora core 5 following the instructions of "The Perfect Setup - Fedora Core 5 (64-bit)" by Falko
I am running a 64bit AMD Athlon which I want to make it a web and mail server.
The web server is working ok!! but the mail server is not working properly.
When I am trying to send and receive e-mail from a WINxp system using outlook and an account on the Fedora server, it seems to working ok but no e-mails are sent or received. Outlook is connected to the server and finds no new messages. When I am trying to send an e-mail outlook says that the message is sent but the message doesnt go to the recipient.
I am using Postfix and when I am trying telnet local host 25 I am getting ............
--------------------------------------------------
[root@ns ~]# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
Escape character is '^]'.
220 ns.nestor.org.gr ESMTP Postfix
ehlo localhost
250-ns.nestor.org.gr
250-PIPELINING
250-SIZE 10240000
250-VRFY
250-ETRN
250-STARTTLS
250-AUTH LOGIN PLAIN
250-AUTH=LOGIN PLAIN
250 8BITMIME
quit
221 Bye
Connection closed by foreign host.
[root@ns ~]#
--------------------------------------------------

I notice that at /home/<anyuser>/Maildir don't exist, there is only 'mail' folder

The /etc/postfix/main.cf file is as following
---------------------------------------------------------------------
queue_directory = /var/spool/postfix
command_directory = /usr/sbin
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
mail_owner = postfix
myhostname = ns.nestor.org.gr
mydomain = nestor.org.gr
inet_interfaces = all
mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, localhost
unknown_local_recipient_reject_code = 550
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
debug_peer_level = 2
debugger_command = PATH=/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin xxgdb $daemon_directory/$process_name $process_id & sleep 5
home_mailbox = Maildir/
mailbox_command =
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
setgid_group = postdrop
html_directory = no
manpage_directory = /usr/share/man
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.2.8/samples
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.2.8/README_FILES
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject _unauth_destination
smtpd_tls_auth_only = no
smtp_use_tls = yes
smtpd_use_tls = yes
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom
-------------------------------------------------------------------------

It seems I am doing something wrong
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th August 2006, 13:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

What's in /var/log/maillog when you try to send or receive emails?

Are you using ISPConfig?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 5th August 2006, 16:38
GrBase GrBase is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Dear Falco

After re-installing the system from the beginning it seems to work properly.
I have install the ISPConfig.
Following the steps of The Perfect Setup - Fedora Core 5 (64-bit) I notice that after finishing the steps of Postfix with SMTP-AUTH and TLS
in the /etc/postfix/main.cf file the line
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
was not created and I add the line manually.

Finally the web server is working and the mail server cause only one problem ..
I create a user named info
I send e-mail to info using Outlook and then I check the info account using Outlook and no e-mail was received.

At /var/log/maillog I see the following:
======================================
Aug 5 17:11:09 ns postfix/smtpd[1996]: connect from unknown[195.251.5.206]
Aug 5 17:11:09 ns postfix/smtpd[1996]: 140ACA28114: client=unknown[195.251.5.206]
Aug 5 17:11:09 ns postfix/cleanup[2006]: 140ACA28114: message-id=<01a801c6b898$fdfe9ea0$cc05fbc3@graviton>
Aug 5 17:11:09 ns postfix/qmgr[558]: 140ACA28114: from=<kostoglou@nestor.org.gr>, size=1355, nrcpt=1 (queue active)
Aug 5 17:11:09 ns postfix/smtpd[1996]: disconnect from unknown[195.251.5.206]
Aug 5 17:11:09 ns postfix/local[2007]: 140ACA28114: to=<root@ns.nestor.org.gr>, orig_to=<info@nestor.org.gr>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to mailbox)
Aug 5 17:11:09 ns postfix/qmgr[558]: 140ACA28114: removed
Aug 5 17:11:13 ns dovecot: pop3-login: Login: user=<info>, method=PLAIN, rip=::ffff:195.251.5.206, lip=::ffff:195.251.5.3
Aug 5 17:11:13 ns dovecot: POP3(info): Disconnected: Logged out top=0/0, retr=0/0, del=0/0, size=0
==================================

Note that:
ns.nestor.org.gr is the server name
195.251.5.206 is the ip address of my personal pc
graviton is my personal pc name

How I will fix this ?

In the ISPConfig, the option Spamfilter is unchecked.
How this filter works? Is it safe that I will not loose imprortant e-mails ?
Does it worth to try it?

Thanks in adnance
Antonis
Reply With Quote
  #4  
Old 6th August 2006, 16:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by GrBase
How I will fix this ?
What's in /etc/aliases?

Quote:
Originally Posted by GrBase
In the ISPConfig, the option Spamfilter is unchecked.
How this filter works? Is it safe that I will not loose imprortant e-mails ?
You can specify in ISPConfig what happens to spam. You can have it deleted or delivered (with a rewritten subject) so that you can do the filtering in your email client. No email is lost when you choose to have spam delivered.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 6th August 2006, 20:59
GrBase GrBase is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by falko
What's in /etc/aliases?
Dear Falco thank you for the info. I comment out the line
info: postmaster
in the /etv/aliases file and the info account is working ok!

Quote:
Originally Posted by falco
You can specify in ISPConfig what happens to spam. You can have it deleted or delivered (with a rewritten subject) so that you can do the filtering in your email client. No email is lost when you choose to have spam delivered.
Could you please help me about how I will specify in ISPConfig the settings for the spamfilter?

Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 7th August 2006, 13:41
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by GrBase
Could you please help me about how I will specify in ISPConfig the settings for the spamfilter?

Thanks
Have a look here: http://www.ispconfig.org/downloads/m..._src.htm#4_2_2 section 2.2.5.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 17:58
Fedora Core 4 --> Import The GPG Keys For Software Packages Problem ckougar Installation/Configuration 1 17th March 2006 18:13
Perfect Setup - Fedora Core 3 - saslauthd problem Median Installation/Configuration 28 29th January 2006 18:51
ISPCONFIG installation problem with Fedora Core 4 (64 bit) dchowdhu Installation/Configuration 5 25th January 2006 06:21
Fedora Core 4: charset problem (UTF-8?) Pasco Server Operation 5 26th August 2005 14:14


All times are GMT +2. The time now is 09:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.