Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th December 2012, 21:46
keithH keithH is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Postfix refusing every incoming email with 'user unknown in virtual mailbox table'

Hi folks.
I've been bashing my head (at least virtually) into walls for over a week.
I've talked with Til off-forum, but finally decided it was worth posting here.
Paying for any ISPConfig remote support isn't possible, due to some money issues here that aren't neding to be discussed, even though Till did offer to remotely ssh into the system.
ISPConfig3 itself, is working fine. so, till I've reversed my first furious reaction, that being to blaim ISPConfig3 instantly as soon as I started experiencing this problem).
But receiving email on my Ubuntu 12.04 LTS server isn't working from anywhere on the Internet. Messages are simply permanently rejected despite the fact that valid mailboxes, do exist.
Even external telnet tests (you can try them yourself) fail.
I've attached all files including maybe some that aren't needed as I really don't have time to copy/paste code at the moment.
feel free to run intodns on serverbox.keithnet.us or simply keithnet.us, as this server does host DNS services.
I don't allow anybody else to do DNS when I can do it myself, if at all possible.
But I don't think Bind9 is the cause of this automatic failure rejection stuff from all external domains.
I used The Perfect server ubuntu 12.04 LTS tutorial, but if any 64-bit stuff was mentioned I replaced that with what's needed for a 32-bit system.
Also, all services are configured to listen on 127.0.0.1.
/etc/hosts have the following entries:
Code:
 127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
66.23.229.2 serverbox.keithnet.us serverbox
Any assistance in how to make postfix work properly so that Dovecot can receive emails is appreciated.

Summary:
At this point, I can send out, but not accept.
Thanks!

Last edited by keithH; 15th December 2012 at 21:55.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to keithH For This Useful Post:
Hieliemangine (16th September 2013)
Sponsored Links
  #2  
Old 15th December 2012, 22:01
keithH keithH is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Just wanted to add smoething.
Please let me know if any of you see the files.zip attachment I uploaded.
It should contain loads of configs, and of course, mail.log, mail.info, etc.
I was in a bit of a rush so used a cp -R /etc/postfix/cfg*, and did the same with /var/log/mail.
But I hope you folks got it.
if you want me to send the keithnet.us zone file itslef in case DNS is the issue, please let me know.
Thanks!
Reply With Quote
  #3  
Old 15th December 2012, 22:20
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,754
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

Login into the webmail on your server by using the email address and password that you created in ispconfig. Then send a email inside the webamail application to the same email address that you used to login into webmail. Then check if the email arrives within one minute. Post all lines that get added in the file /var/log/mail.log for this actions.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 15th December 2012, 23:08
keithH keithH is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi, Till!
Thank you so much for the test idea!
However, the situation becomes even more crazy, folks!
I tried to send to myself? I got this from squirrelmail:
Code:
 ERROR: 
Message not sent. Server replied: 
Requested action not taken: mailbox unavailable
550 5.1.1 <keithman@keithnet.us>: Recipient address rejected: User unknown in virtual mailbox table
And now, hear is what /var/log/mail.log has to say:
Code:
 tail -34 /var/log/mail.log
Dec 15 16:45:01 serverbox dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=
127.0.0.1, secured
Dec 15 16:45:01 serverbox dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=
127.0.0.1, secured
Dec 15 16:45:01 serverbox postfix/smtpd[31060]: connect from localhost[127.0.0.1]
Dec 15 16:45:01 serverbox postfix/smtpd[31060]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.
0.1]
Dec 15 16:45:01 serverbox postfix/smtpd[31060]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Dec 15 16:50:01 serverbox postfix/smtpd[31126]: connect from localhost[127.0.0.1]
Dec 15 16:50:01 serverbox dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=
127.0.0.1, secured
Dec 15 16:50:01 serverbox dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=
127.0.0.1, secured
Dec 15 16:50:01 serverbox postfix/smtpd[31126]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.
0.1]
Dec 15 16:50:01 serverbox postfix/smtpd[31126]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Dec 15 16:50:31 serverbox dovecot: auth-worker: mysql(localhost): Connected to database dbispconfig
Dec 15 16:50:31 serverbox dovecot: imap-login: Login: user=<keithman@keithnet.us>, method=PLAIN, ri
p=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, mpid=31153, secured
Dec 15 16:50:31 serverbox dovecot: imap(keithman@keithnet.us): Disconnected: Logged out bytes=44/70
9
Dec 15 16:50:31 serverbox dovecot: imap-login: Login: user=<keithman@keithnet.us>, method=PLAIN, ri
p=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, mpid=31155, secured
Dec 15 16:50:31 serverbox dovecot: imap(keithman@keithnet.us): Disconnected: Logged out bytes=399/1
723
Dec 15 16:50:31 serverbox dovecot: imap-login: Login: user=<keithman@keithnet.us>, method=PLAIN, ri
p=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, mpid=31157, secured
Dec 15 16:50:31 serverbox dovecot: imap(keithman@keithnet.us): Disconnected: Logged out bytes=117/1
401
Dec 15 16:51:20 serverbox postfix/smtpd[31126]: connect from localhost[127.0.0.1]
Dec 15 16:51:21 serverbox postfix/smtpd[31126]: NOQUEUE: reject: RCPT from localhost[127.0.0.1]: 55
0 5.1.1 <keithman@keithnet.us>: Recipient address rejected: User unknown in virtual mailbox table;
from=<keithman@keithnet.us> to=<keithman@keithnet.us> proto=ESMTP helo=<keithnet.us>
Dec 15 16:51:21 serverbox postfix/smtpd[31126]: lost connection after RCPT from localhost[127.0.0.1
]
Dec 15 16:51:21 serverbox postfix/smtpd[31126]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Dec 15 16:52:26 serverbox dovecot: imap-login: Login: user=<keithman@keithnet.us>, method=PLAIN, ri
p=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, mpid=31177, secured
Dec 15 16:52:26 serverbox dovecot: imap(keithman@keithnet.us): Disconnected: Logged out bytes=79/68
7
Dec 15 16:52:41 serverbox postfix/smtpd[31126]: connect from localhost[127.0.0.1]
Dec 15 16:52:41 serverbox postfix/smtpd[31126]: NOQUEUE: reject: RCPT from localhost[127.0.0.1]: 55
0 5.1.1 <keithman@keithnet.us>: Recipient address rejected: User unknown in virtual mailbox table;
from=<keithman@keithnet.us> to=<keithman@keithnet.us> proto=ESMTP helo=<keithnet.us>
Dec 15 16:52:41 serverbox postfix/smtpd[31126]: lost connection after RCPT from localhost[127.0.0.1
]
Dec 15 16:52:41 serverbox postfix/smtpd[31126]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Dec 15 16:53:07 serverbox dovecot: imap-login: Login: user=<keithman@keithnet.us>, method=PLAIN, ri
p=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, mpid=31184, secured
Dec 15 16:53:07 serverbox dovecot: imap(keithman@keithnet.us): Disconnected: Logged out bytes=79/68
7
Dec 15 16:55:01 serverbox postfix/smtpd[31217]: connect from localhost[127.0.0.1]
Dec 15 16:55:01 serverbox postfix/smtpd[31217]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.
0.1]
Dec 15 16:55:01 serverbox postfix/smtpd[31217]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Dec 15 16:55:01 serverbox dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=
127.0.0.1, secured
Dec 15 16:55:01 serverbox dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=
127.0.0.1, secured
What is going on exactly?
If I look with ls /var/vmail, I see the keithman directory, and all proper email directories.
If I look with PHPMyAdmin or the MySQL shell in dbispconfig, it shows that the email domain keithnet.us as that's the top level domain I own anyhow exists. I did try making a serverbox.keithnet.us email domain, but I'm pretty sure now that even that doesn't work. And, in the mail_user table keithman does exist, at least as far as I can tel.
Thanks!
but now, I'm even more confused, *sighs*.
Reply With Quote
  #5  
Old 16th December 2012, 08:13
keithH keithH is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi, folks:
I'd like to add a bit more to this discussion in the event that a solution can be found.
Firstly however, if Till, or anybody at all did see my files.zip attachment in this thread, would you be so kind as to please confirm this one way or the other? I want to make sure, that all my logs that I did upload, are there, as well as main.cf, amungst others.
I haven't done any drastic modifications, however I wonder something whiled and maybe not related at all.
But Till, Falko, and others, is this possible?
What I'm wondering and guessing is this.
I did need to reinstall ISPConfig at one point when I broke something in the dbispconfig database during all my troubleshooting attempts.
It was while I was doing all this, that I discovered the existance of uninstall.php and found out what it did to the database that comes with each ISPConfig tarball release.
So, I ran that at one point, and though I was, able to successfully reinstall ISPConfig and everything other than Postfix receiving/sending anything at this point due to the unavailable mailbox/user unknown in virtual mailbox table errors does seem to be once again working quite well all things considered, I wonder if /var/vmail might have any odd permissions/group ownership etc problems now since that reinstall?
Is there any possibility, even the faintest, that the mailbox (wich does exist in mail_domain and mail_user I might add) as well as directories in /var/vmail/keithman, somehow not get created by ISPConfig3 itself due to a permissions error on disk?
Is there a special vmail user maybe?
Should I try:
chown -R vmail /var/vmail/?
Or something similar to this?
Or, will this not fix the problem?
I'm just happily looking forward to a solution, as I won't reinstall the server, as that's not the right course of action-I can log into MySQL just fine, PHPMyAdmin works, FTP works, in fact everything that ISPConfig was built to do save for Postfix seems to be quite functional, and that's why I hope we can find a great solution (and I've already removed serverbox.keithnet.us from mydestination in main.cf if you folks got the attachment zip archive), at least, I think I did.
Also, mail_name though I didn't attach that either, has serverbox.keithnet.us already there, and I don't see exactly if or even how that's the cause of the unavailable mailbox problems that Squirrelmail made clear to all of us earlier in the thread.
See above for the error in this thread.
Any solutions are appreciated as always, and thanks much!
Ps.
I'm only concerned that some temp hack exists to fix whatevers going on. How can I be assured that whatever solution is found will work for any future automatic mailbox creation?
I'd be curious in how htat'll work, even in the event of say me whiping out all keithnet.us related mailboxes or the entire email account domain.
Also, while we're at it, does it matter in terms of mailbox availability/ccreation if email accounts is how you set upt he doamin, oor if you choose email then domain under that instead?
Just curious if that too, has anything even remotely to do with this email nightmair.
Regards,
Keith

Last edited by keithH; 16th December 2012 at 08:21.
Reply With Quote
  #6  
Old 16th December 2012, 11:17
keithH keithH is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

giup ban len cao na?
I'd appreciate it if you folks could please try to use English words where possible, as that didn't make any sense whatsoever.
I'm from the US, and Germanic language is not my strong point.
I would appreciate a translation from somebody as to what in the world giup ban len cao na is supposed to mean.
If it pertains to this thread, nice, though I don't get it whatsoever.
To the poster who wrote this,if you were trying to be helpful, that's all well and good, but I didn't understand one word you said.
The only word I do understand is ban.
All I'm doing is asking for help, I don't recall asking to be banned from the forums, at least LOL..that's the conclusion I'm having to draw from the confusing sentence you gave.
If anybody else thinks they can help, I'd appreciate seeing things typed in English in the future.
Please try to keep in mind that I don't have a clue what stuff like the above means, and that all you'll do is confuse me even more than I already am with this mail server issue should confusing sentences like the above continue in this thread.
I need English words that make sense, (that isn't meant to be an offense, of course).
Thanks for everybody's understanding and patients in helping me in any way you can.
Till, feel free to jump in any time you wish, or anybody else.
But please keep it to English sentences that I can understand.
I can't solve my unavailable mailbox problem or get my other questions answered with this odd stuff, folks.
Regards,
Keith

Last edited by keithH; 16th December 2012 at 11:20.
Reply With Quote
  #7  
Old 16th December 2012, 15:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by keithH View Post
giup ban len cao na?
I'd appreciate it if you folks could please try to use English words where possible, as that didn't make any sense whatsoever.
I'm from the US, and Germanic language is not my strong point.
I would appreciate a translation from somebody as to what in the world giup ban len cao na is supposed to mean.
If it pertains to this thread, nice, though I don't get it whatsoever.
To the poster who wrote this,if you were trying to be helpful, that's all well and good, but I didn't understand one word you said.
The only word I do understand is ban.
All I'm doing is asking for help, I don't recall asking to be banned from the forums, at least LOL..that's the conclusion I'm having to draw from the confusing sentence you gave.
If anybody else thinks they can help, I'd appreciate seeing things typed in English in the future.
Please try to keep in mind that I don't have a clue what stuff like the above means, and that all you'll do is confuse me even more than I already am with this mail server issue should confusing sentences like the above continue in this thread.
I need English words that make sense, (that isn't meant to be an offense, of course).
That was a spammer. Please don't respond to spam posts.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 16th December 2012, 18:27
keithH keithH is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Ah. understood.
Don't worry-I'll ignore such posts in the future.
Reply With Quote
  #9  
Old 16th December 2012, 19:17
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,754
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

Keith, I'am pretty sure that your problem can be fixed easily and you dont have to reinstall. I will check your server on monday when I'am in office. So please do not do anything, just wait until I was able to ckeck it.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 17th December 2012, 01:58
keithH keithH is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Hi, Till:
No problem, I haven't made any changes or anything, and any assistance is appreciated. Well, unless you count the following choice as a change, of course.
For security reasons I've gone ahead and set up a new admin account for myself, so no "admin" user exists.
However, you have a full admin account to do anything you wish with, and I've emailed you off-forum at the info mailbox at ispconfig.org.
Look specificly for the subject ispconfig login details.
I hope that helps, but other than choosing to do that account level change for security reasons, everything is still intact and nearly perfectly functional, if you don't count this quite odd email problem.
hear is the only other small update for you folks: just because I wanted to see, I did run a postfix check command at the shell to see if Postfix found any syntax errors, and apparently, that's not the issue either, seeing as I got the shell prompt right back afterwords.
Regards,
Keith
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
ispconfig3, postfix not working, squirrelmail, ubuntu 12.04 lts

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help with ISPConfig Mail and Squirrelmail m.xander Installation/Configuration 109 3rd February 2012 00:15
Postfix: can send emails outside, none received daseagle Server Operation 9 11th October 2011 12:03
mail authentication failure - unknown user or password evok Installation/Configuration 9 16th October 2010 06:37
421 Unexpected failure Lizard King Installation/Configuration 20 7th July 2009 20:43
Apache2 Freezes celtic Server Operation 31 28th May 2007 17:18


All times are GMT +2. The time now is 17:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.