Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th December 2012, 07:06
charlotte charlotte is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default postfix +dovecot on CentOs VPS via unix CLI

Hi,

Please understand I am an absolute beginner at terminal unix command line and everything to do with setting up an unmanaged VPS. However I have done everything on my own from reading in forums and tutorials.

I've got as far as installing everything for my drupal site which is up and running EXCEPT for mail which is proving very hard to learn.

I have been following this tutorial : http://library.linode.com/email/post...t-the-hostname

postfix has no errors on restart and neither does dovecot but running command:

telnet localhost 25

it just gets connection closed by foreign host.

Also I have to force seeing log by:

cat /var/log/maillog

and get the following last line:

postfix/error[10819]: 8CA3B10D38: to=<georgesmith@gmail.com>, relay=none, delay=163519, delays=163519/0.02/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to alt2.gmail-smtp-in.l.google.com[2607:f8b0:4002:c05::1b]:25: Network is unreachable)


Please any help would be greatly appreciated. Been working on this for two days.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th December 2012, 19:07
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

It's trying via IPv6 .. is IPv6 working correctly on your VPS? If not, fis that first and this problem will resolve itself
__________________
Real men don't backup... Real men cry!

http://www.e-rave.nl/
Reply With Quote
  #3  
Old 14th December 2012, 22:46
charlotte charlotte is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I hope you are right!

Yes, that option is available but I haven't selected it. In fact I added a declaration in configuration to say using 4 not 6.

I will test it now before I go into other things I was thinking like IP tables firewall blocks or the position of the MailDir and maybe other users set up previously causing confusion. The other one is in destinations where I saw in a tutorial the localhost and domain inputed but I though as had already been declared in main.cf file that $domain and $hostname would follow in sync for that.

Thanks and will report back.
Reply With Quote
  #4  
Old 14th December 2012, 23:14
charlotte charlotte is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No it still isn't working.


Dec 15 09:10:01 mysysname dovecot: master: Error: service(auth): command startup failed, throttling
Dec 15 09:10:01 mysysname dovecot: log: Error: service(auth): child 13235 returned error 89 (Fatal failure)
Dec 15 09:10:01 mysysname postfix/pipe[13233]: 77C8B1460C: to=<mail@mysite.net>, relay=dovecot, delay=0.1, delays=0.04/0.01/0/0.05, dsn=4.3.0, status=deferred (temporary failure)
Reply With Quote
  #5  
Old 15th December 2012, 00:06
charlotte charlotte is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Maildir not right

In a previous tutorial had set up a user linked to mail database which linked to /home/user/Maildir

I still see that user but since then think dropped db for that one. So with new tutorial one user is said up called "mail' and interesting thing is when I finger mail I see that it /sbin/nologin but when i finger previous user it says /sbin/bash The other interesting thing is when I go to /home I get 'vmail' alongside previous user and within that folder no Maildir folder but dovecot-deliver.log

So something is messed up with user and Maildir for latest created database.

Should I drop the current database, delete all users and start again or will that make matters worse? Why isn't user 'mail' in my home folder with a Maildir in that?
Reply With Quote
  #6  
Old 15th December 2012, 13:34
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

Hmm, ok .. .you might want to double/triple check all the permissions on your mailboxes.

you probably have set this:
postconf -e 'virtual_uid_maps = static:5000'
postconf -e 'virtual_gid_maps = static:5000'

Make sure the maildir /var/vmail (for example) and everything in it is owned by uid/gid 5000 and dovecot also uses that 5000 (vmail) user (check master.cf)
__________________
Real men don't backup... Real men cry!

http://www.e-rave.nl/
Reply With Quote
  #7  
Old 16th December 2012, 01:17
charlotte charlotte is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default thank you

Thanks very much for your help, I will take into consideration your notes when I get there again. Will be reinstalling server today because have made a terrible mess of things.
Reply With Quote
  #8  
Old 16th December 2012, 02:52
Landi20 Landi20 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you unistall all server your only the postfix
no problem i where for help and to be helped
Reply With Quote
  #9  
Old 16th December 2012, 11:57
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by charlotte View Post
Thanks very much for your help, I will take into consideration your notes when I get there again. Will be reinstalling server today because have made a terrible mess of things.
Haha we've all been there! I think i've started to mess around with Linux 10 years ago. Those days mostly went like this: install, try to set something up, didn't work, start screwing around, nothing worked anymore, reinstall .. that times 100 You learn the most by making mistakes, .. it's part of the learning process. Good luck
__________________
Real men don't backup... Real men cry!

http://www.e-rave.nl/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig3 won't start after update Cracklefish Installation/Configuration 15 28th February 2012 14:11
Need help with ISPConfig Mail and Squirrelmail m.xander Installation/Configuration 109 3rd February 2012 00:15
ISPConfig not talking with Apache, FTP or MySQL dromney Installation/Configuration 1 2nd December 2011 17:36
Multiservers Not Updated + Remove Lock DreamK Installation/Configuration 4 7th June 2010 12:53
Error in connecting to vpn server anoopprasad Installation/Configuration 5 16th June 2008 18:18


All times are GMT +2. The time now is 04:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.