Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 5th August 2006, 23:28
Boon-Dog-Danny Boon-Dog-Danny is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 97
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I figured out how to edit the .htaccess files now thru the terminal window..so I'm not dead in the water, but if anyone can think of a way to get these to show in my ftp client that would be great.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 5th August 2006, 23:38
Boon-Dog-Danny Boon-Dog-Danny is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 97
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

#uname -a in the terminal window does nothing.. maybe I should clear this up now.. I have no.. thats zero idea can you give me the command.. is this

#uname -a .. is that what I type in the terminal? I can just barely nav that thing.. and have really no idea just picking up the basics of how and where stuff is nav-ing thru the terminal window ..exploring helps.. but I edit! if you just point me to the correct file .. and thanks TONS!!
Reply With Quote
  #13  
Old 6th August 2006, 19:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Are you sure you're in the correct directory (the one the .htaccess file is in) when you use FTP?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #14  
Old 6th August 2006, 21:33
Boon-Dog-Danny Boon-Dog-Danny is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 97
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

yes, correct directory, I just double checked, and seen the .htaccess files in the terminal window..

server1:/srv/www/web1/web # cd admin
server1:/srv/www/web1/web/admin # ls
case .htaccess index.html language links modules
server1:/srv/www/web1/web/admin #

still can not see it , but I hear the suse is not the best so i'm taking a system developers input and changing versions what do you think would be the best version to use? for a few personal web sites and personal mail setup?
Reply With Quote
  #15  
Old 7th August 2006, 14:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Boon-Dog-Danny
still can not see it , but I hear the suse is not the best so i'm taking a system developers input and changing versions what do you think would be the best version to use? for a few personal web sites and personal mail setup?
Debian.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #16  
Old 14th August 2006, 23:47
Boon-Dog-Danny Boon-Dog-Danny is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 97
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

YOU ROCK!!! I can see the files.. but now another question.. I've noticed the htaccess dont seem to be working correctly, I get 500 internal server errors or 403 any ideas?
Reply With Quote
  #17  
Old 15th August 2006, 09:40
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,757
Thanks: 840
Thanked 5,603 Times in 4,414 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Boon-Dog-Danny
I've noticed the htaccess dont seem to be working correctly, I get 500 internal server errors or 403 any ideas?
Please check the sntyx of your htaccess file. Maybe you use a function that is not allowed in .htaccess by the "AllowOverride" directive in your apache configuration.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #18  
Old 16th August 2006, 17:35
Boon-Dog-Danny Boon-Dog-Danny is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 97
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thanks Till My stuff works GREAT!!!! im very happy, big thanks to all you guys and gals for all your help!

yup I read a few other forums on the apache 500 error and poof.. im set up..lol

Hey I only have one other question on this server.. now everything is fine.. working .. basicly.. I have two little errors that I think are registered globals troubles my php.ini file, I have the info.php page up so I can see where and whats on.. I see it has two rows..
Local Value Master Value
the master is correct the local value

safe_mode On Off

how or I should say where do I change the local values?
Reply With Quote
  #19  
Old 17th August 2006, 18:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Boon-Dog-Danny
how or I should say where do I change the local values?
Might be in your .htaccess file or in your vhost configuration, and if it's not there, it's in php.ini.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #20  
Old 17th August 2006, 18:33
Boon-Dog-Danny Boon-Dog-Danny is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 97
Thanks: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

thanks.. I will find this today!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 06:19
BIND broke adamluz Installation/Configuration 4 2nd June 2006 22:31
site - databases trueshanti Installation/Configuration 20 26th May 2006 02:28
Mysterious Install Problem tgansert Installation/Configuration 5 9th May 2006 16:35
Update to 2.2.0 question brianetilley Installation/Configuration 10 4th March 2006 18:02


All times are GMT +2. The time now is 04:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.