Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th December 2007, 19:29
minimalist minimalist is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Romania
Posts: 30
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Virtual Host errors

/etc/cron.daily/logrotate:
[Sun Dec 09 06:25:04 2007] [warn] The Alias directive in /etc/apache2/apache2.conf at line 240 will probably never match because it overlaps an earlier Alias.
[Sun Dec 09 06:25:04 2007] [warn] NameVirtualHost XX.XX.XXX.XXX:80 has no VirtualHosts

I've attached the .conf files. There are some issues that we already spotted like some double entries.

Any advice? Help please?
Attached Files
File Type: zip Archive.zip (10.4 KB, 239 views)
__________________
Proudly using ISPConfig on Debian servers.

Last edited by minimalist; 10th May 2008 at 10:10.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th December 2007, 15:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by minimalist
/etc/cron.daily/logrotate:
[Sun Dec 09 06:25:04 2007] [warn] The Alias directive in /etc/apache2/apache2.conf at line 240 will probably never match because it overlaps an earlier Alias.
The line in question is
Code:
Alias /icons/ "/usr/share/apache2/icons/"
Did you check in
/etc/apache2/mods-enabled/*.load
/etc/apache2/mods-enabled/*.conf
/etc/apache2/httpd.conf
/etc/apache2/ports.conf
/etc/apache2/conf.d/
if there's something similar in there?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 11th December 2007, 17:56
minimalist minimalist is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Romania
Posts: 30
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Obviously /etc/apache2/mods-enabled/alias.conf contains the
Code:
Alias /icons/ "/usr/share/apache2/icons/"
just like /etc/apache2/apache2.conf.

What about the second [warn]?
__________________
Proudly using ISPConfig on Debian servers.
Reply With Quote
  #4  
Old 12th December 2007, 16:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by minimalist
Obviously /etc/apache2/mods-enabled/alias.conf contains the
Code:
Alias /icons/ "/usr/share/apache2/icons/"
just like /etc/apache2/apache2.conf.
Comment that one out and restart Apache.

Quote:
Originally Posted by minimalist
What about the second [warn]?
You can ignore that. It means that you have a NameVirtualHost 82.77.190.212:80 line in your configuration, but no vhosts for 82.77.190.212.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to falko For This Useful Post:
khayjake (31st August 2013), Williamsl (10th July 2014)
  #5  
Old 13th December 2007, 22:14
minimalist minimalist is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Romania
Posts: 30
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Comment that one out and restart Apache.
Did that, thanks!

Quote:
Originally Posted by falko
You can ignore that. It means that you have a NameVirtualHost XX.XX.XXX.XXX:80 line in your configuration, but no vhosts for XX.XX.XXX.XXX.
Fact is all my domains are vhosts for XX.XX.XXX.XXX.
Code:
NameVirtualHost XX.XX.XXX.XXX:80
<VirtualHost XX.XX.XXX.XXX:80>
  ServerName localhost
  ServerAdmin root@localhost
  DocumentRoot /var/www/sharedip
</VirtualHost>
#
#
######################################
# Vhost: www.domain.com:80
######################################
#
#
<VirtualHost XX.XX.XXX.XXX:80>
ServerName www.domain.com:80
ServerAdmin webmaster@domain.com
DocumentRoot /var/www/web4/web
ServerAlias domain.com
DirectoryIndex index.html... and so on...
What am I missing? Can I safely ignore it?
__________________
Proudly using ISPConfig on Debian servers.

Last edited by minimalist; 10th May 2008 at 10:14.
Reply With Quote
  #6  
Old 14th December 2007, 14:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

What's the output of
Code:
ifconfig
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 15th December 2007, 15:57
minimalist minimalist is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Romania
Posts: 30
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Code:
root@minimalist:~# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:13:8F:E0:58:CA  
          inet addr:XX.XX.XXX.XXX  Bcast:XX.XX.XXX.255  Mask:255.255.255.192
          inet6 addr: fe80::213:8fff:fee0:58ca/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:3154493 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1961577 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:451012829 (430.1 MB)  TX bytes:2234218694 (2.0 GB)
          Interrupt:21 Base address:0x8000 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:50299 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:50299 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:31368465 (29.9 MB)  TX bytes:31368465 (29.9 MB)
__________________
Proudly using ISPConfig on Debian servers.

Last edited by minimalist; 10th May 2008 at 10:12.
Reply With Quote
  #8  
Old 16th December 2007, 14:35
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Do you maybe have
Code:
NameVirtualHost 82.77.190.212:80
twice in your configuration?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 16th December 2007, 14:57
minimalist minimalist is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Romania
Posts: 30
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

That was my first guess too but when I try to comment out the NameVirtualHost directive from Vhosts_ispconfig.conf I get [warn] VirtualHost XX.XX.XXX.XXX:80 overlaps with VirtualHost XX.XX.XXX.XXX:80, the first has precedence, perhaps you need a NameVirtualHost directive errors for all my domains. Obviously there's something elese someplace... I've never messed around with ISPConfig files, only did the regular updates.
__________________
Proudly using ISPConfig on Debian servers.

Last edited by minimalist; 10th May 2008 at 10:11.
Reply With Quote
  #10  
Old 17th December 2007, 17:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

What's the output of
Code:
httpd -t
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix problem: lost connection after CONNECT from unknown fernando_torrez Server Operation 5 30th November 2007 15:17
ISPConfig DNS and virtual host configuration tips and problem Ripper Installation/Configuration 6 26th June 2007 01:29
This is %#@*&^$# embarrassing! domino Smalltalk 34 5th February 2007 22:57
I broke it.. I think.. Email in is not being delivered? edge Server Operation 1 3rd July 2006 15:22
403 errors and virtual hosts tommywds Server Operation 3 27th June 2006 08:09


All times are GMT +2. The time now is 02:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.