Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 5th November 2012, 12:30
abintipl abintipl is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 145
Thanks: 29
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default Multi

Dear Sir,

Now, I am able to connect to Master server & have also changed port 8080 from 50,

Since My Master server has 2 Ips & Slave has only one. I added to
Master as well as Slave server in vi/etc/hosts

xx.xxx.xxx.33 virtual-ip1.mydomain.com,

Upon removal of this line, I am able to connect to Master server from Slave

Further, my # Master Server vi /etc/network/interfaces looks like

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static

address xx.xxx.xxx.11
netmask 255.255.255.0
network xx.xxx.xxx.0
broadcast xx.xxx.xxx.255
gateway xx.xxx.xxx.1

auto eth0:0
iface eth0:0 inet static

address xx.xxx.xxx.33
netmask 255.255.255.0
network xx.xxx.xxx.0
broadcast xx.xxx.xxx.255
gateway xx.xxx.xxx.1

# Slave Server vi/etc/network/interfaces

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static

address xx.xxx.xxx.22
netmask 255.255.255.0
network xx.xxx.xxx.0
broadcast xx.xxx.xxx.255
gateway xx.xxx.xxx.1

Please advice on following questions;

1. Can I use port 50 instead of default 8080 of ispconfig under multi server setup?

2. Do I need to add xx.xxx.xxx.33 virtual-ip1.mydomain.com on both Master as well as Slave ( vi/etc/hosts)?

3. In Multi setup under vi/etc/hosts, does the line xx.xxx.xxx.11 ns1.mydomain.com OK or should it be xx.xxx.xxx.11 ns1.mydomain.com ns1

4. Was the problem "unable to connect" because I did not add eth0:0 under system>Server ip address in ispconfig admin panel

On hearing I would redo my set up with a fresh install so that later I do not have issues with my set up

Thanks and regards,

Abin
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 7th November 2012, 17:32
abintipl abintipl is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 145
Thanks: 29
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default Multi

Sir,

really need your advice,

Thanks & regards,

Abin
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to abintipl For This Useful Post:
cnaqqrvk (13th November 2012)
  #13  
Old 13th November 2012, 18:56
fuad121 fuad121 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your effective post. I know something for your post.abintipl
Reply With Quote
  #14  
Old 13th November 2012, 19:40
abintipl abintipl is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 145
Thanks: 29
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default Reply

Hi,

@fuad121 - I know something for your post.abintipl - ?

Could you please advice

Thanks
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to abintipl For This Useful Post:
fuad121 (5th December 2012)
  #15  
Old 22nd November 2012, 16:00
abintipl abintipl is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 145
Thanks: 29
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default Help

Hi all,


Can any one help me on following questions;

1. Can I use port 50 instead of default 8080 of ispconfig under multi server setup?

2. Do I need to add xx.xxx.xxx.33 virtual-ip1.mydomain.com on both Master as well as Slave ( vi/etc/hosts)?

3. My 2 server set up is running but My Master Server has one Extra IP, how to add it, please help

Thanks and regards,

Abin
Reply With Quote
  #16  
Old 5th December 2012, 22:15
fuad121 fuad121 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I have no enough knowledge for server.

Regards
FUAD
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[The Perfect Spamsnake Ubuntu 10.10] - No mail relay, just errors. itsnedkeren HOWTO-Related Questions 2 20th February 2011 10:45
Loadbalanced High-Availability satimis HOWTO-Related Questions 3 19th October 2010 08:12
DNS data from Standalone servers to Primary DNS server SamTzu Tips/Tricks/Mods 7 15th November 2009 13:38
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 14:34
No SPF record. beryl Installation/Configuration 6 17th May 2007 19:52


All times are GMT +2. The time now is 20:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.