Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th October 2012, 03:32
MrCompTech MrCompTech is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 92
Thanks: 1
Thanked 20 Times in 9 Posts
Default Could'nt create new database, manually run server.sh and get repeating backslashes.

I logged into the ISPConfig3 web console and went through the steps to create a new database. After a few minutes I tried to use PHPMyAdmin to run a script to create new tables in the database, but the database wasn't there. It had not been created. I waited a few more minutes, but still the DB had not been created.

I logged in to the server via SSH and tried to run the server.sh script manually. But the screen started scrolling very, very fast, filling up with backslashes. Just keeps printing backslashes to the screen until I press Ctrl-C.

Last time I had this problem I ran the ISPConfig3 update script, a stable update was available. Ran the update and then I could run the server.sh script from within the SSH console with no problems.

This time there is no update available.

I rebooted the server and still have the endless backslashes when trying to run the server.sh script from the SSH console.

The ISPConfig3 console shows the database but it's not actually there, PHPMyAdmin does not show the new database I was trying to create.

Fedora Core 13
PHP v5.3.6
Apache v2.2.17 (Fedora)
ISPConfig3 v3.0.4.6
MySQL v5.1.56

I have plenty of HD space as show by "df -h":

Any ideas anyone?
__________________
MrCompTech.com
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th October 2012, 03:55
MrCompTech MrCompTech is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 92
Thanks: 1
Thanked 20 Times in 9 Posts
 
Default

Got the idea to run the script but pipe it 'more' and now can see that it says

17.10.2012-00:33 - WARNING - DB::query(INSERT INTO sys_log (server_id,datalog_id,loglevel,tstamp,message) VALUES ('1',0,'0','1350434020','There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds...')) -> mysql_query Table './dbispconfig/sys_log' is marked as crashed and should be repaired

Used locate command to find table "sys_log":
[root@prl-ofc-s01 dbispconfig]# locate sys_log
/var/lib/mysql/dbispconfig/sys_log.MYD
/var/lib/mysql/dbispconfig/sys_log.MYI
/var/lib/mysql/dbispconfig/sys_log.frm

CD to /var/lib/mysql/dbispconfig/

ran command "myisamchk -r sys_log.MYI" to fix table.

No more repeating backslashes! YEAH!

But still no database creates.
But now when try to run server.sh script get:
- DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.

Guessing there must be a lock file that is still set. Found lock file in '/usr/local/ispconfig/server/temp/' and deleted it.

But every time I try to run the server.sh or if I wait a couple of minutes for it to run on it's own the lock file doesnt' get deleted and the backslashes are back.

Had to run the command "myisamchk -r sys_log.MYI" twice to fix the dbispconfig:sys_log.MYI table.

Now the database was created and no more back slashes.

Hope this helps somebody.
__________________
MrCompTech.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.