Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 15th August 2006, 20:45
schmidtedv schmidtedv is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Germany, Kaarst
Posts: 152
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to schmidtedv Send a message via Skype™ to schmidtedv
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Yes, try your IP address. IF this doesn't work, then it's not a problem with DNS, otherwise it most probably is.
Well, even the IP doesn't let me in...I get the Screen for re-enter password or username and that's it...

Actually, the problem with the login-screen not working (mentioned shortly before) still remains...after a couple day's I (don't know how else I could get it working again) have to reboot the server to get the ISPConfig Login Screen up again (domains are working without this kind of issue).

I thought I did everything right by following the perfect sarge setup and all the informations I found here, but maybe there are some errors in my knowledge of what informations I got from the hoster...

Actually IP for the domain I'm testing is 84.16.250.217 ...

Last edited by schmidtedv; 15th August 2006 at 20:48.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 16th August 2006, 13:43
schmidtedv schmidtedv is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Germany, Kaarst
Posts: 152
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to schmidtedv Send a message via Skype™ to schmidtedv
Unhappy

Ok, another thought for the SMTP-Problem....there seems to be something wrong with SASL.

resolf.conf for local server:

Quote:

search internetserviceteam.com
nameserver 192.168.178.1
...
hosts:

Quote:

127.0.0.1 localhost.localdomain localhost 00000
192.168.178.111 00000.com 00000
interfaces:

Quote:

iface eth0 inet static
address 192.168.178.111
netmask 255.255.255.0
network 192.168.178.0
broadcast 192.168.178.255
gateway 192.168.178.1
#dns-* options are implemented by the resolvconf package, if installed
dns-nameservers 192.168.178.1 217.20.116.1 217.20.115.1
dns-search internetserviceteam.com
main.cf:

Quote:

myhostname = 00000.com
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
myorigin = /etc/mailname
#mydestination = 00000.com, localhost.internetserviceteam.com, localhost
relayhost =
mynetworks = 127.0.0.0/8
mailbox_command =
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
inet_interfaces = all
smtpd_sasl_local_domain = $myhostname
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject _unauth_destination,check_policy_service inet:127.0.0.1:60000
smtpd_tls_auth_only = no
smtp_use_tls = yes
smtpd_use_tls = yes
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom
home_mailbox = Maildir/
virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable
mydestination = /etc/postfix/local-host-names
Getting into IMAP or POP3 Inbox in Outlook is no problem, but having mails sent over SMTP is not possible....I'm getting crazy by figuring what's going wrong here... :-(

Last edited by schmidtedv; 22nd August 2006 at 21:38.
Reply With Quote
  #13  
Old 16th August 2006, 16:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,726 Times in 2,565 Posts
Default

What's that?
Quote:
Originally Posted by schmidtedv
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject _unauth_destination,check_policy_service inet:127.0.0.1:60000
The line should be
Code:
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
instead in /etc/postfix/main.cf.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #14  
Old 16th August 2006, 19:18
schmidtedv schmidtedv is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Germany, Kaarst
Posts: 152
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to schmidtedv Send a message via Skype™ to schmidtedv
Default

Quote:
check_policy_service inet:127.0.0.1:60000
well, actually, I don't know, where that came from...only things I did where the ISPConfig-Updates and apt-get updates that came out till now...

what does this line do? ...i will check without right now...

EDIT: even without there is no effort in SMTP-Auth (the line belongs to postgrey...)

Last edited by schmidtedv; 16th August 2006 at 19:35.
Reply With Quote
  #15  
Old 23rd August 2006, 14:14
schmidtedv schmidtedv is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Germany, Kaarst
Posts: 152
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to schmidtedv Send a message via Skype™ to schmidtedv
 
Default

Just to get this Topic closed, the solution was quite simple, but not found right away:

main.cf had smtpd_sasl_local_domain = $myhostname in line, that was mentioned in the tutorial-code-box (now fixed by falko). This should, so sasl doesn't get bounded to a specific domain, left empty, as mentioned in the postconf-command by falko (above the code-box in tutorial)!

THANKS TO FALKO as he finally picked this up by looking in main.cf on the live system.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Final hurdle: How to generate SSL Certificate for Outlook? jimwil Installation/Configuration 8 28th June 2008 07:11
Howto configure for secondary nameserver? kanour Installation/Configuration 5 31st October 2006 18:19
Minor suggestion for debian perfect howto tdd_topdog Suggest HOWTO 2 12th July 2006 05:20
Outlook 2003 with Postfix loses Mail Quietly lost connection after AUTH Nerd4Rent Server Operation 1 27th June 2006 12:26
Samba as a PDC HOWTO help jesterking HOWTO-Related Questions 2 23rd February 2006 19:45


All times are GMT +2. The time now is 09:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.