Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th September 2012, 12:29
ShadoweElf ShadoweElf is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Create NEW raid 1 device and mount for mysql

Hi all

I have a perfect setup centos 6.2 with ispconfig 3 installed.
It is a production server.

Database are very big (100 G) and I want to add a raid ssd device for mysql

I want to buy 2 ssd hdd, create a raid1 device and mount it in /var/lib/mysql where is the deault folder.

I need help because is a production server. With a test server I can try and play, but I can't do test's in my situation...

i'm looking for something like a perfect setup

thx
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th September 2012, 11:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

This isn't possible without stopping MySQL for some seconds. You must mount your RAID device somewhere, stop MySQL, copy /var/lib/mysql to the new device, rename /var/lib/mysql to something else (like /var/Lib/mysql_old), create a new and empty /var/Lib/mysql directory, remount the RAID device to /var/lib/mysql, chown /var/lib/mysql to mysql:mysql, and start MySQL.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 30th September 2012, 17:42
ShadoweElf ShadoweElf is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default thx falco

Thx falco, but I need the commands to run

I have unformatted devices sdc and sdd

I want to know how I create a new ext4 raid1 device...

Thx
Reply With Quote
  #4  
Old 11th October 2012, 18:37
Puck Puck is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Read man mdadm. it's very clear 8-)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can all the installation and configuration be automated (Kickstart) gabby Installation/Configuration 0 30th January 2010 20:47
RAID 5 Rescue Help keipou Server Operation 0 4th March 2009 05:09
mount loop device? realshock Kernel Questions 4 2nd December 2008 03:35
please help. RAID 5 crashed after power failure. How do I recover the data? SoftDux Technical 3 7th February 2008 15:29
Can't mount RAID5... jdlvfr Installation/Configuration 4 3rd November 2006 22:14


All times are GMT +2. The time now is 04:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.