Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th July 2006, 21:33
dnevels@davidnevels.com dnevels@davidnevels.com is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Cannot login to email

I need some help. I have tried to get my email to work repeatedly using UebiMiau, RoundCube and SquirrelMail. I thought I followed the installation instructions correctly, but in each case I get I think, the same problem, UebiMiau and SquirrelMail says I am using the wrong username and/or password. RoundCube just gives me a blank page after I type in the Username and Password. I used the Ubuntu 6.06 Perfect Setup and installed ISPConfig. Got a couple of websites to work and FTP from ISPConfig or a third party app works just fine. Can someone please help?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 31st July 2006, 09:11
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Does a normal email client like outlook or thunderbird work?
Do you get any errors in your mail log?

The login username for uebimiau is your email address, not your username.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 31st July 2006, 14:42
dnevels@davidnevels.com dnevels@davidnevels.com is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: cannot login to email

Thanks for responding. When I use a Third Party email I get the same problem. Username or password wrong. I have confirmed that the Username and Password that I am using is correct.
UebiMiau directory does not have any error files or log files as it says I am using the wrong Username and Password. Roundcube does have an error file, it says that the maximum execution time has been exceeded, as this program is the one that after I put in my Username and Password, after a long wait just goes to a blank page.
I am using my email address in UebiMaiu. I am at a loss, I really do appreciate you help.
Thanks...
Reply With Quote
  #4  
Old 31st July 2006, 17:27
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Please check your mail log for errors (in the directory /var/log).

Is the user you use to connect to listed in /etc/passwd and /etc/shadow?
Have you send an email to this useraccount?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 1st August 2006, 02:27
dnevels@davidnevels.com dnevels@davidnevels.com is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default rRe: cannot login to email

OK, here is what I found.

The "mail.log" file only has:
Jul 30 23:59:05 server1 postfix/master[27808]: daemon started -- version 2.2.10, configuration /etc/postfix

The "mail.err" file has:
Jul 30 13:23:09 server1 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 30 13:23:44 server1 last message repeated 2 times

The "mail.err.0" file has:
Jul 29 09:57:55 server1 courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:XX.XX.XX.XXX]
Jul 29 10:05:24 server1 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:XX.XX.XX.XXX]
Jul 29 10:05:24 server1 imaplogin: DISCONNECTED, ip=[::ffff:XX.XX.XX.XXX], time=5
Jul 29 13:23:09 server1 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
(This last message repeated 6 times at different times)

In the /etc/passwd file there are lines for each of the users like:
web1_kquinn:x:10001:10001:Kevin Quinn:/var/www/web1:/bin/false

In the /etc/shadow file there are lines for each of the users like:
web1_kquinn:u}ifGICgDM80o:13359:0:99999:7:::

I sent an email to each user this morning and the email was not returned.

I just looked at the "mail.info" file, it has more of the same "imaplogin: LOGIN FAILED" and LOGOUT errors but also has another error:

Jul 30 13:23:09 server1 imaplogin: chdir Maildir: No such file or directory

SO, I looked for the Maildir directory on each user using the ISPConfig FTP client. Neither user had a Maildir directory. I went to ISPConfig and un-checked the Maildir option and saved then I re-checked the Maildir option and saved again. When I went back to look if I could find the Maildir directory on the first user using the ISPConfig FTP client no Maildir was found. When I tried to login to the other user using the ISPConfig FTP client, I got the following errors (Note: I tried this three times):

Warning: include(/home/admispconfig/ispconfig/web//lib/module.inc.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/admispconfig/ispconfig/lib/session.inc.php on line 240

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/admispconfig/ispconfig/web//lib/module.inc.php' for inclusion (include_path='.:') in /home/admispconfig/ispconfig/lib/session.inc.php on line 240

When I tried to login using a third party FTP client to see if the Maildir had been created,I was successful, but still no Maildir. I don't know if this has anything to do with my email login problem but it seemed like no Maildir sure could be! Thanks again for all the help!!
Reply With Quote
  #6  
Old 1st August 2006, 12:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Maildir is created when the first email for your user arrives on your server.
What's the domain you're trying to send to? Is it listed in /etc/postfix/local-host-names?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 1st August 2006, 13:24
dnevels@davidnevels.com dnevels@davidnevels.com is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: cannot login to email

Checked the local-host-names file and found the domains that I am trying to send mail to.

Update-- I just got the emails back that I sent. Error code 554 user does not have an account at XXX.domain.

Last edited by dnevels@davidnevels.com; 1st August 2006 at 13:43.
Reply With Quote
  #8  
Old 2nd August 2006, 12:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Can you post the real domain name here?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 2nd August 2006, 13:09
mydeputy mydeputy is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face email relay access denied

Hi I to am stuck here
I am getting relay access denied errors
I am able to login using outlook and receive completes ok
but sending I get relay access denied

maildir is at /var/www/web11/maildir
But my second site is /var/www/web15/user/maildir

they have been created in diff directorys ?
has this got something to do with the problem

Thanks Jim
Reply With Quote
  #10  
Old 2nd August 2006, 13:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by mydeputy
Hi I to am stuck here
I am getting relay access denied errors
I am able to login using outlook and receive completes ok
but sending I get relay access denied

maildir is at /var/www/web11/maildir
But my second site is /var/www/web15/user/maildir

they have been created in diff directorys ?
has this got something to do with the problem

Thanks Jim
Please open a new thread for this.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending email (connect, login) = slow TheRudy Server Operation 7 8th July 2006 12:46
kann keine mails empfangen odin1 Installation/Configuration 5 6th July 2006 12:13
Error: Password error: Bad login (creating new email) torusturtle Installation/Configuration 6 21st June 2006 01:26
Debian Sarge, ISPConfig, perfect setup followed, email can't login! Zoon Installation/Configuration 3 12th February 2006 20:58
Total Frustration-HELP palkat Installation/Configuration 17 3rd September 2005 17:28


All times are GMT +2. The time now is 02:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.