Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th September 2012, 16:42
bkilinc bkilinc is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 29
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default wrong ownership for site folders

I am not sure if this is a bug but, when I create a new website, the owner of the site folder is root:root. because of this I cannot create subfolders directly under site folder. But I can create folders under "site/web" folder. to overcome this I login as root and change ownership of site folder. I also used IspConfig2 before it was not working like this, site folder was owned by the client.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th September 2012, 16:46
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,001
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
Default

Quote:
the owner of the site folder is root:root.
Thats correct.

Quote:
because of this I cannot create subfolders directly under site folder.
Thats intended and had been changed for security reasons to avoid the possibility of symlink attacks.

Folders created by the client have to be inside the web folder. In ISPConfig 3.0.5 there will be also a folder named private were a client can create folders.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
bkilinc (26th September 2012)
  #3  
Old 26th September 2012, 16:56
bkilinc bkilinc is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 29
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Good to hear that. Until then (v 3.0.5) I can create a private folder manually and use it.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Imap folders missing after changing mail servers - Dovecot Problem asiri85 Server Operation 1 22nd February 2011 09:09
Mail folders aren't being created bswinnerton Installation/Configuration 3 4th May 2008 17:24
ownership problem in NFS mchuahan Installation/Configuration 1 3rd April 2008 21:12
Installation Troubles bswinnerton Installation/Configuration 4 29th July 2007 17:56
create sent/junk/trash folders for IMAP? crashtd Installation/Configuration 2 20th June 2007 17:00


All times are GMT +2. The time now is 05:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.