Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd September 2012, 07:35
blinky blinky is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default dovecot pop/smtp from remote client

I'm able to send and receive mail on the server locally via telnet.

When I try to set up an account on a remote computer running Win7/Outlook and access the server I get the following error message:

Sep 22 01:20:55 mail dovecot: auth: Debug: master out: USER#0111#011user@mydomainhere.com#011home=/var/vmail/mydomainhere.com/user#011mail=maildir:/var/vmail/mydomainhere.com/user#011uid=150#011gid=8#011quota=dirsize:storage= 0
Sep 22 01:20:55 mail dovecot: lda(user@mydomainhere.com): msgid=<0b6c01cd97b5$19a52320$4cef6960$@com>: saved mail to INBOX
Sep 22 01:20:55 mail postfix/pipe[4372]: 1BB6E520391: to=<user@mydomainhere.com>, relay=dovecot, delay=0.31, delays=0.14/0.01/0/0.16, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via dovecot service)

Any thoughts?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd September 2012, 11:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

I'd say that looks ok... Does it not work?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd September 2012, 17:20
blinky blinky is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, there's something very, very weird going on.

I can access the mailserver (pop and smtp) via telnet locally. I can access the smtp server remotely via Outlook.. but I cannot access the pop server remotely via Outlook 2007.

Interestingly, I can open up a DOS window on the Windows 7 machine and telnet into the server but there's just no way the Ooutlook 2007 cleint wants to talk to dovecot.

Pulling out handfuls of hair now....

Last edited by blinky; 24th September 2012 at 01:53. Reason: update
Reply With Quote
  #4  
Old 24th September 2012, 03:17
blinky blinky is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

And the hits just keep on coming.....

Since I'm able to access both the pop and smtp servers remotely from a Windows 7 command prompt but only the smtp server in Outlook (the pop server barfs) I though I'd install Thunderbird to see if it's something specific to Outlook.

And it would appear to be so.

Thunderbird connects just fine (though it did cough up a warning about the self-signed certificates) but Outlook just will NOT connect to the POP server.

Someone has to have encounted this....
Reply With Quote
  #5  
Old 24th September 2012, 13:07
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Maybe you're using wrong settings in Outlook. Does Outlook try to connect to the correct port (110)? Maybe it's trying to use POP3S on port 995.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 25th September 2012, 22:04
blinky blinky is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

No, the port settings were fine. I checked, double checked, triple checked.

Everytime it tried to login to the pop server (using Outlook's test server option) it kept coming up asking me for a username and password.

The pop side seems to require username@comain for the username whereas the smpt server requires only username as the username.

Weird.

I think it's working now. More testing underway.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3 Single server issues on POP3/IMAP/ MyDNS vk1003 Installation/Configuration 7 17th July 2012 15:25
link my domain to my server, impossible! 007007 Installation/Configuration 7 17th January 2012 13:59
MySQL Error Nolan Installation/Configuration 12 16th February 2011 02:15
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
Postfix can't received email from exterior astra2000 Server Operation 5 17th October 2009 23:26


All times are GMT +2. The time now is 06:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.