#1  
Old 25th October 2012, 15:42
agord agord is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Argentina
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Problem with domains

Hi everyone!! Im new to ispC3


Im lost, i will appreciate a lot the help. It start time ago, i asked myself "why not ?"

So i hired 2 ip from my isp.
IP1
IP2
Things that i have?
*domain.com with my own ns's
*ns's on my server using ns.domain.com
*domain added on ispC3

Then i thougt about using ispC to test my servers has ISP. I bought a domain and i load my own NS with this tutorial:
http://www.howtoforge.com/how-to-run...and-fast-hosts

Now... when i try to browse my www.domain.com it doesnt reach my server. I have it added in Websites... but nothing

Do i need something else and i dont know ?
Thanks guys! Sorry my english
__________________________________________________ _____________
Some tests that i'be made, my network (that is outside my servers network)
(nslookup)
Non-authoritative answer:
Name: ns1.aycral.com
Address: 190.93.208.79

Friend's network test (ping/nslookup):
ns time out

Last edited by agord; 25th October 2012 at 16:07.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th October 2012, 16:17
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,183
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Do you use the dns server from ispconfig? Ifyes, then ensure that you added A-records for:

ns1.aycral.com.
ns2.aycral.com.

as well pointing to the IP address of your primary and secondary dns server.

You can check your dns records with e.g. http://www.intodns.com
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 25th October 2012, 16:27
agord agord is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Argentina
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Primary/Secondary DNS ? I use my dns from ISP internet provider.

A aycral.com. xx.xx.xx.xx1 0
A mail xx.xx.xx.xx1 0
A ns1 xx.xx.xx.xx1 0
A ns2 xx.xx.xx.xx2 0
A www xx.xx.xx.xx1 0
CNAME pop3 mail.aycral.com 0
MX aycral.com. mail.aycral.com. 10
NS aycral.com. ns1.aycral.com. 0
NS aycral.com. ns2.aycral.com. 0

Some friends if "nslookup" aycral.com gets my NS's
others get "time out"

i have not idea what it could be.... if i enter ns1/ns2.aycral.com i reach my servers...but it takes too much time. I have 2 optic fibers lines with 6mb/s symmetric and 2 ips + 1 domain.

Last edited by agord; 26th October 2012 at 01:49.
Reply With Quote
  #4  
Old 26th October 2012, 08:19
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,183
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

The problems are your dns records. PLease check and correct them with intodns as I suggested above. Intodns gives you much more details and hints then nslookup.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 26th October 2012, 12:36
agord agord is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Argentina
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Into DNS throw me a lot of errors lol, like this:

1.-Mismatched NS records
2.-DNS servers responded (ERROR: One or more of your nameservers did not respond:
The ones that did not respond are: xx.xx.xx.xx1/2)
3.-Multiple Nameservers (You should already know that your NS records at your nameservers are missing, so here it is again: )
4.- SOA record No valid SOA record came back!
5.- MX Records Oh well, I did not detect any MX records so you probably don't have any and if you know you should have then they may be missing at your nameservers!
6.- WWW A Record ERROR: I could not get any A records for www.aycral.com!

(I only do a cache request, if you recently added a WWW A record, it might not show up here.)

:S

you are talking about my local DNS ? the one that my isp gives me ?
what should i do?
Reply With Quote
  #6  
Old 27th October 2012, 04:25
agord agord is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Argentina
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Good news and Bad news:

I told a friend to change his DNS to OpenDns and guess what ? it works with those DNS's.
Now... with Open DNS (from the client side) it works

But... Into DNS throws me a lot of errors (like the ones that i post UP this reply).

Third and last, i dont know how to point to Dns like you told me. Its the nameservers configuration on "System" button panel ? or... /etc/network/interfaces ?? you are talking about that ?.


Thanks
Reply With Quote
  #7  
Old 27th October 2012, 10:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Did you check out this tutorial? http://www.howtoforge.com/how-to-run...debian-squeeze
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
agord (27th October 2012)
  #8  
Old 27th October 2012, 17:39
agord agord is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Argentina
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Problem Solved...

i changed the DNS from my srv...and voilà i can enter from everywhere

Tnks Falko
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Courier Imap is not working HellMind General 5 12th April 2012 01:04
Exim Gateway with mailwatch (Unable to receive emails) siul0_0 HOWTO-Related Questions 10 8th May 2009 23:00
Problem using umlaut domains teves General 2 16th February 2007 12:04
Problem with email domains... danf.1979 Installation/Configuration 4 13th March 2006 23:53
Another Problem: Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP bluegrass Installation/Configuration 24 8th March 2006 01:41


All times are GMT +2. The time now is 11:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.