Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 11th September 2012, 08:27
ansabhailte ansabhailte is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Gotcha.

Now how can we test where the emails are failing?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #32  
Old 11th September 2012, 08:32
gscales gscales is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 34
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Ok, let me ask this: Can you set up a user that is defined in your mysql database in a client like Thunderbird or Outlook, and log in?
Reply With Quote
  #33  
Old 11th September 2012, 08:34
ansabhailte ansabhailte is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, I have created 12 user accounts (email addresses) and can log in fine. They can receive emails from any of the other 11 emails, and they can send email to anybody (gmail, yahoo, etc) I can do this from Thunderbird, Outlook, and Squirrelmail (local)
Reply With Quote
  #34  
Old 11th September 2012, 08:35
gscales gscales is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 34
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I'm just going to throw this out there: if you can set up a user (any) user that is defined in your database, log in via a MUA (mail user agent) like TBird or Outlook, and send an email anywhere ... you can eliminate authentication as your problem.
Reply With Quote
  #35  
Old 11th September 2012, 08:36
ansabhailte ansabhailte is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Alright. Could it be my MX records? I checked them and I didn't notice anything out of place.
Reply With Quote
  #36  
Old 11th September 2012, 08:37
gscales gscales is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 34
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by ansabhailte View Post
Yes, I have created 12 user accounts (email addresses) and can log in fine. They can receive emails from any of the other 11 emails, and they can send email to anybody (gmail, yahoo, etc) I can do this from Thunderbird, Outlook, and Squirrelmail (local)
Then, unless I'm missing something, you've hit all the points where authentication comes into play. Authentication as a problem should be eliminated (that's a good thing!)
Reply With Quote
  #37  
Old 11th September 2012, 08:52
ansabhailte ansabhailte is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just confirmed that my MX record is set up properly.

Also the port is open in iptables.

And again, I can telnet 587 from anywhere and run an ehlo.

Auth is working.

I can receive mail from all local addresses.

For the life of me I can't figure out where it's breaking.
Reply With Quote
  #38  
Old 11th September 2012, 08:55
gscales gscales is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 34
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by ansabhailte View Post
Alright. Could it be my MX records? I checked them and I didn't notice anything out of place.
Didn't see anything out of place either ...
Reply With Quote
  #39  
Old 11th September 2012, 08:59
gscales gscales is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 34
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Actually, when I built a server, I had this exact same problem until I set

inet_interfaces = all

But you already have that set ...
Reply With Quote
  #40  
Old 11th September 2012, 09:14
gscales gscales is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 34
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Also, if you were to specify mynetworks the way I have it, it would look like:

mynetworks = 127.0.0.0/8 [::1]/128 [173.255.254.114]

Not sure if that will help, but my reasoning was that I needed to allow incoming not only from localhost, but from the IP that I'm attached to (I changed the IP to yours ...)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix/courier/Centos 6 cant send email to external email servers maxtorzito Installation/Configuration 14 7th October 2011 10:56
sneaking suspicion my postfix config has gone awry mjbarfoot Installation/Configuration 7 24th August 2010 12:23
Sending emails with custom FROM email address merisor Installation/Configuration 4 8th February 2010 16:27
postfix, pop3 uvbnserved Server Operation 22 24th May 2009 21:00
Postfix won't receive external email fred!head Server Operation 2 29th June 2008 19:30


All times are GMT +2. The time now is 16:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.