Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th August 2012, 03:11
Wisdown Wisdown is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 82
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default postfix/smtpd[2659]: fatal: no SASL authentication mechanisms

Checking the Log from mail i noticed this error and dont know how to fix it:

Code:
Aug 25 20:16:46 server amavis[2474]: (02474-01) (!)FWD via SMTP: -> , 451 4.5.0 From MTA([127.0.0.1]:10025) during fwd-connect (Negative greeting: at (eval 101) line 596, line 29.): id=02474-01
Aug 25 20:16:48 server amavis[2475]: (02475-02) (!)FWD via SMTP: -> , 451 4.5.0 From MTA([127.0.0.1]:10025) during fwd-connect (Error writing to socket: Broken pipe at (eval 101) line 200, line 42.): id=02475-02
Aug 25 21:01:32 server dovecot: dovecot: Killed with signal 15 (by pid=3688 uid=0 code=kill)
Aug 25 21:02:28 server postfix/smtpd[2652]: warning: SASL: Connect to private/auth failed: No such file or directory
Aug 25 21:02:28 server postfix/smtpd[2652]: fatal: no SASL authentication mechanisms
Aug 25 21:02:29 server postfix/master[2621]: warning: process /usr/lib/postfix/smtpd pid 2652 exit status 1
Aug 25 21:02:29 server postfix/master[2621]: warning: /usr/lib/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
Aug 25 21:02:29 server amavis[2502]: (02502-01) (!)FWD via SMTP: -> , 451 4.5.0 From MTA([127.0.0.1]:10025) during fwd-connect (Negative greeting: at (eval 101) line 596, line 21.): id=02502-01
Aug 25 21:40:26 server dovecot: dovecot: Killed with signal 15 (by pid=6023 uid=0 code=kill)
Aug 25 21:41:26 server postfix/smtpd[2659]: warning: SASL: Connect to private/auth failed: No such file or directory
Aug 25 21:41:26 server postfix/smtpd[2659]: fatal: no SASL authentication mechanisms
Aug 25 21:41:27 server postfix/master[2628]: warning: process /usr/lib/postfix/smtpd pid 2659 exit status 1
Aug 25 21:41:27 server postfix/master[2628]: warning: /usr/lib/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
Aug 25 21:41:27 server amavis[2485]: (02485-01) (!)FWD via SMTP: -> , 451 4.5.0 From MTA([127.0.0.1]:10025) during fwd-connect (Negative greeting: at (eval 101) line 596, line 21.): id=02485-01
I did:

apt-get -y install sasl2-bin

Then i set

START=yes
/etc/default/saslauthd

And the problem persist.

The i followed this guide:

http://www.howtoforge.com/postfix-do...e-or-directory

But no luck, any hint please?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th August 2012, 13:22
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,981
Thanks: 825
Thanked 5,371 Times in 4,218 Posts
Default

Which linux distribution do you use?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th August 2012, 18:25
Wisdown Wisdown is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 82
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I`m using Debian 6
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd September 2012, 20:17
Wisdown Wisdown is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 82
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hey,

Instead continue the try to fix this issue on the other post:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=58453

I back to this one for people can find the solution fast because the topic name.
I fixed this error:


Quote:
Aug 25 21:02:28 server postfix/smtpd[2652]: warning: SASL: Connect to private/auth failed: No such file or directory
Aug 25 21:02:28 server postfix/smtpd[2652]: fatal: no SASL authentication mechanisms
In a new fresh installation trying again the multiple servers setup, after log as root before install anything on mail server i did:

apt-get remove libsasl2-2

Then i followed the entire guide and worked without SASL erros.

Now i`m trying to enable the disabled things, got 3 working after read this topic:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=5046

Now i`m focusing on fix those things:

Quote:
Net::Server: User Not Defined. Defaulting to EUID '108'
SQL::Quarantine NOT loaded
Lookup::LDAP code NOT loaded
ANTI-SPAM-EXT code NOT loaded
Pipe-out proto code NOT loaded
BSMTP-out proto code NOT loaded
OS_Fingerprint code NOT loaded
DKIM code NOT loaded
Tools code NOT loaded
ANTI-SPAM-EXT code NOT loaded
ANTI-SPAM-C code NOT loaded


No $altermime, not using it
Sep 3 14:11:41 mail amavis[2412]: Internal decoder for .mail
Sep 3 14:11:41 mail amavis[2412]: No decoder for .F
I have no idea what those messages means, but this one:

OS_Fingerprint code NOT loaded

I guess is because my host (I`m using debian as mailserver inside of vmware) have an fingerprint reader, so debian would have detected it and is missing an setup, if is it i will ignore this message and search how to fix the other ones

Note: Removing libsasl2-2, the ISPConfig show me more stuff on install, so my guess is the setup look for libsas and if found try setup the things in an way, if not find he set the things for dovecot, i dindt read the installer script, just guessing.
As more stuff i get for example:
Setting Mailman (I dont have mailman because i dont wanna 2 apache - 1 on webserver / 1 mailserver - and dindt found an guide to use mailman out of mailserver) - This never poped before ...

And now seems dovecot is ok:

netstat -tap | grep pop

Quote:
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 2191/dovecot
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 2191/dovecot
But on this the result still strange:

netstat -tap | grep smtp

Quote:
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 2496/master
tcp 0 0 localhost:10025 localhost:58810 STABLISHED 2544/smtpd
tcp 0 0 localhost:10025 localhost:58814 STABLISHED 2544/smtpd
Is normal show 2496/master or should be 2496/postfix?

Last edited by Wisdown; 3rd September 2012 at 20:47.
Reply With Quote
  #5  
Old 3rd September 2012, 22:40
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,981
Thanks: 825
Thanked 5,371 Times in 4,218 Posts
Default

The smtp output is fine, the postfix smtp process is named master and not postfix.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
Wisdown (4th September 2012)
  #6  
Old 6th September 2012, 08:17
Wisdown Wisdown is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 82
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

On 4th day of researches, i got some help on experts exchange for some of those erros, i will update my findings, but this part is very fun:

Quote:
OS_Fingerprint code NOT loaded

I guess is because my host (I`m using debian as mailserver inside of vmware) have an fingerprint reader, so debian would have detected it and is missing an setup, if is it i will ignore this message and search how to fix the other ones
The lack of knowledge make me say this shit, lmao, cant beliviet...
I discovered the OS fingerprint is an app to detect the OS runing in an IP

To enable this with default packages:

Quote:
apt-get -y install p0f
nano /etc/amavis/conf.d/50-user
Add

Quote:
$os_fingerprint_method = 'p0f:127.0.0.1:2345'
Note: Not sure if is to be localhost (127.0.0.1) or your LAN IP (192.168.*.* or 10.0..*.*), i`m using localhost since i saw this way on net, if someone know the right please to use here, please speak

restart the service an check the log, will be loaded.

or you can use (replacing the old ones) the lastest version (out of the repo thanks for noci on expertsexchange)

http://lcamtuf.coredump.cx/p0f3/

Quote:
apt-get -y install pcaputils libpcap-dev
cd /tmp/
wget http://lcamtuf.coredump.cx/p0f3/releases/p0f-3.05b.tgz
tar xvfz p0f-3.05b.tgz
cd p0f-3.05b
./build.sh
Enabling the filters (thanks for michele on http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=5046 )


ANTI-VIRUS
ANTI-SPAM
ANTI-SPAM-SA

Quote:
In the "/etc/amavis/conf.d/15-content_filter_mode" file, I have removed the # on the two lines @bypass_virus_checks_maps and @bypass_spam_checks_maps.

Now all work.
I need only to check in the 20-debian_defaults if all settings are good and properly configurated for my system.

ANTI-SPAM-EXT code NOT loaded
ANTI-SPAM-C code NOT loaded

"is the use of the spamc program of spamassassin if spamassassin is on a remote system"
Once more time thanks for noci on experts exchange, i dont gonna use spamassassin in a remote system, so now i can relax about this message, since i got the description what this means...


BSMTP-out proto code NOT loaded

"is a module that tries to deliver mail directly and if it fails it writes the mail to a file. If the mail does get deliverd all pending mails from the file are sent too.
[ For the use by dialup users that want an SMTP feed in stead of POP/IMAP ]"
Once more time thanks for noci on experts exchange, seems i dont gonna need, still dont got how this work, but seems useless to me, ignoring now too.


Pipe-out proto code NOT loaded

Seems is an way to make the mail verification more fast, passing 2 way instead 3, using pipes, seems need a lot of work to setup it, and i dont think this worth the efforts (for me as user) since change lot of defaults files (worring about an update of ISPConfig change those files too).


Lookup::LDAP code NOT loaded

Seems this is for LDAP authentication protocol, i dont will need it, ignoring too.

DKIM code NOT loaded

http://www.faqforge.com/linux/how-to...d-ispconfig-3/
Working pretty nice


The next messages i still without info about, gonna research more about those, if someone know what mean and can explain, or show how to fix, i gonna be very gratefull

SQL::Quarantine NOT loaded
Tools code NOT loaded
Group Not Defined. Defaulting to EGID '113 113'
mail amavis[2435]: Net::Server: User Not Defined. Defaulting to EUID '108'
Reply With Quote
  #7  
Old 6th September 2012, 09:13
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,981
Thanks: 825
Thanked 5,371 Times in 4,218 Posts
 
Default

The NOT LOaded messages are no errors, so they are nothing to be fixed. These are just functions that are not used or not required on a ispconfig server or that are optional like dkim.

Regarding the filters that you enabled manually, they are normally enabled in ispconfig mail module, so you dont have to edit any config files for that and you manual changes will get overridden anyway by the settings of the interface.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig3 mail doesn't work pehden Installation/Configuration 20 9th December 2013 14:05
Mail hold in Q fisherofer Installation/Configuration 1 5th February 2012 13:29
Need help with ISPConfig Mail and Squirrelmail m.xander Installation/Configuration 109 3rd February 2012 00:15
Cannot login to SquirrelMail sellotape Installation/Configuration 13 26th October 2010 11:03
Need some Hints to "The Perfect Server - Debian Lenny (Debian 5.0) [ISPConfig 3]" wahid HOWTO-Related Questions 10 25th August 2010 15:18


All times are GMT +2. The time now is 16:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.