Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st August 2012, 21:59
cortexx cortexx is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 63
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default backscatter problem on newly deployed server

Using the The Perfect Server - CentOS 6.3 x86_64 (nginx, Dovecot, ISPConfig 3) guide we have deployed a webserver but are having horrible backscatter problems and need to know how to fix it.

From what i understand we need to set a directive that drops all incoming requests for mail accounts that dont exist on the server.

please advise ?

thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st August 2012, 22:53
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
Default

Please describe your mail setup in detail. Backsactter can only occur when you redirect email with a wildcard transport between 2 servers where the first server accepts all emails instead o accepting only the allowed emails, so thats nothin that can happen in a normal setup which uses normalmailboxes and local domains. So the source of the problem is the first server that redirects the emails and not the second one that receives them, you have to configure the redirecting server (which is the initial receiving point) to only accept mails for mailboxes that exist on the second server. If the first server is a ispconfig system, then you do this under Mail > Relay recipients by adding only the email addresses ther that exist on the second server. Dont add any domains there as this would be a wildcard which can produce backscatter.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd August 2012, 00:04
cortexx cortexx is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 63
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Till thanks for the quick response .

The centOS ispconfig 3 server is running as a standalone server at the moment . No other servers are available on our network .

here is a typical mail log - shows we are blacklisted because of the backscatter , but shows you the rest of the log too.

Aug 21 18:19:56 neptune postfix/smtp[18873]: 630812E5BE2: to=, relay=cdptpa-smtpin02.mail.rr.com[75.180.132.244]:25, delay=64323, delays=64302/0.01/21/0, dsn=4.7.1, status=deferred (host cdptpa-smtpin02.mail.rr.com[75.180.132.244] refused to talk to me: 554 5.7.1 - ERROR: Mail refused - <XXX.XXX.XXX.XXX> - See http://postmaster.rr.com/amIBlockedB...XX.XXX.XXX.XXX)

XXX is our ip x'd out


Also , the time on the server is wrong .

if i use "date" in the console i get

Tue Aug 21 17:05:06 CEST 2012

if i send an email to myself it sayes it was recieved by the server at 8/21/2012 11:06 AM .

how can i remedy that ?

thanks

Last edited by cortexx; 22nd August 2012 at 00:08.
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd August 2012, 00:12
cortexx cortexx is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 63
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

meanwhile on the ispconfig3 server interface itself i get this

Mail Queue (Server : neptune.ibcbrantford.com)

Data from: 2012-08-21 19:45
Mail queue is empty


real time here is 5:12 pm lol
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd August 2012, 09:57
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,652 Times in 4,461 Posts
 
Default

Ok, so the server is located in your internal network? Do you forward any emails from a external server to this ispconfig server in the way that email for a domain which is configured on your internal server is received first on a external server (which can be your server or the server of your provider and does not have to be located in your internal network) and then gets forwarded by smtp to the internal system?

Regardin the time issue: You most likely missed to set the correct time zone on the linux system or in ispconfig in the files /usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php or /usr/local/ispconfig/interface/lib/config.inc.php
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3.0.3.3 fresh instalation - email tab is empty artur_gib Installation/Configuration 14 28th January 2014 20:02
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 06:35
Email problem 'Cannot set my user or group id.' (using ISPConfig 3 + OpenSuSE 11.2) urosm Installation/Configuration 5 19th June 2010 23:41
Problem with mail server and subdomains MyKE General 7 26th February 2010 11:18
The Perfect Setup - Debian Etch (Debian 4.0) some trouble daniel80 HOWTO-Related Questions 26 1st February 2008 17:30


All times are GMT +2. The time now is 15:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.