#1  
Old 15th August 2012, 10:56
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 932
Thanks: 16
Thanked 262 Times in 208 Posts
Question Interface-Only Server

Hi,

i want to install a multiserver setup of ISPC (and I know how to do), but I want one server just to hold the ISPC interface and nothing else.
As this server sends out mails of course, I do not really know which services to configure during ispconfig setup in expert mode.
I think I need to answer Web and Interface with yes and all other with no, right?
Or should I even answer Mail with yes and disable mail service for this server in the ispc interface later on?

Thanks
__________________
Marius Cramer

pixcept KG
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th August 2012, 11:14
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,499 Times in 4,328 Posts
Default

Quote:
I think I need to answer Web and Interface with yes and all other with no, right?
Yes, thats enough. As you send out mails only, select no when the installer asks to configure mail but ensure that a minimal postfix installation is installed.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 15th August 2012, 11:41
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 932
Thanks: 16
Thanked 262 Times in 208 Posts
Default

Thanks.

I am using the SVN version, but when I try to do the expert install with interface and web only, I get the following at the end of the installation after selecting port 443 and SSL=yes:

writing RSA key
PHP Notice: Use of undefined constant ISPC_ROOT_PATH - assumed 'ISPC_ROOT_PATH' in /usr/local/ispconfig/server/plugins-available/aps_plugin.inc.php on line 31
PHP Warning: require_once(ISPC_ROOT_PATH/lib/classes/aps_installer.inc.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/ispconfig/server/plugins-available/aps_plugin.inc.php on line 31
PHP Fatal error: require_once(): Failed opening required 'ISPC_ROOT_PATH/lib/classes/aps_installer.inc.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /usr/local/ispconfig/server/plugins-available/aps_plugin.inc.php on line 31

After this the install seems not to be completed correctly as the ispc vhost is missing. Even doing an ispc update from svn afterwards with reconfiguring services does not fix it, even though the update prints no warnings or errors.
__________________
Marius Cramer

pixcept KG
Reply With Quote
  #4  
Old 15th August 2012, 11:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,499 Times in 4,328 Posts
Default

The svn version is untested development code, it is not made to be installed on a production system.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 15th August 2012, 11:58
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 932
Thanks: 16
Thanked 262 Times in 208 Posts
Default

I know, this is a testing system. I just asked because on a different server I had an older svn version of ispc installed and updated it to the current svn version without any problems.
Installing the current svn version on a freshly set up server leads to the mentioned problem.
So anyway, no problem, I will disable aps for now before installing.
__________________
Marius Cramer

pixcept KG
Reply With Quote
  #6  
Old 15th August 2012, 14:58
cfoe cfoe is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Oct 2011
Location: NRW, Germany
Posts: 233
Thanks: 27
Thanked 57 Times in 32 Posts
Send a message via Skype™ to cfoe
 
Default

to make it easier on you just install the stable version and update with the svn code.
__________________
Christian Foellmann

OpenSource-Projects - GitHub-Projects - SVN-Mirrors on GitHub - Foe Services
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
500 internal error after upgrade abintipl Installation/Configuration 9 18th July 2012 12:51
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 11:20
Not working emails (DNS and postfix problem?) shekiman Installation/Configuration 9 1st March 2011 16:25
Email problem 'Cannot set my user or group id.' (using ISPConfig 3 + OpenSuSE 11.2) urosm Installation/Configuration 5 19th June 2010 22:41
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 22:08


All times are GMT +2. The time now is 03:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.