Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th April 2009, 09:06
Sigmahawk Sigmahawk is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Munin not generating anything

I believe I've got munin set up correctly, but there isn't any chart in the /munin/ folder, it just shows style.css and cgi.

I've set up both conf files, and set up permissions. I'm running it on CentOS4.7.

What would be the most likely cause of this problem? there is only one log file, and it contains this:

2009/04/14-02:00:18 MyPackage (type Net::Server::Fork) starting! pid(32699)
Binding to TCP port 4949 on host localhost
Setting gid to "0 0"
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th April 2009, 13:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Can you go to the munin/ folder and post the output of
Code:
ls -la
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 19th August 2009, 06:29
flameproof flameproof is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Since this seems idle maybe I can ask for help with the same problem..

I followed this instruction for #1 and #2:

http://www.howtoforge.org/server_monitoring_monit_munin

munin.conf is:

Quote:
dbdir /var/lib/munin
htmldir /home/mydomain/public_html/munin #mydomain.com/munin exist
logdir /var/log/munin
rundir /var/run/munin

tmpldir /etc/munin/templates

[mydomain.com] #(not sure about this one)
address 127.0.0.1
use_node_name yes
user and groups is set to munin. But I get no data in the directory.

/var/log/munin has also no action, just munin-node.log has a few lines:

Quote:
Process Backgrounded
2009/08/18-23:11:25 MyPackage (type Net::Server::Fork) starting! pid(11778)
Binding to TCP port 4949 on host *
Setting gid to "0 0"
2009/08/18-23:18:43 Server closing!
Process Backgrounded
2009/08/18-23:18:43 MyPackage (type Net::Server::Fork) starting! pid(16328)
Binding to TCP port 4949 on host *
Setting gid to "0 0"
What could be the error?
__________________
CentOS 5.2 - Apache 2.2.3 - MySQL 5.0.45 - php 5.1.6 - Postfix 2.3.3
Reply With Quote
  #4  
Old 20th August 2009, 15:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -la /home/mydomain/public_html/munin/
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 20th August 2009, 16:20
Franz Franz is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cakovec
Posts: 117
Thanks: 7
Thanked 24 Times in 18 Posts
Send a message via Skype™ to Franz
Default

try:

Code:
telnet localhost 4949
and then

Code:
list
__________________
my PAGE
VoIP
my IT help blog
Reply With Quote
  #6  
Old 21st August 2009, 02:56
flameproof flameproof is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the help... here is what I got:

Code:
#ls -la /home/mydomain/public_html/munin/
total 8
drwxr-xr-x  2 munin   munin   4096 Aug 18 22:56 .
drwxr-xr-x 19 mydomain mydomain 4096 Aug 18 22:56 ..


# telnet localhost 4949
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
# munin node at vps-888888-888.vpshost.com
Connection closed by foreign host.

# list
-bash: list: command not found
Any clues from it?
__________________
CentOS 5.2 - Apache 2.2.3 - MySQL 5.0.45 - php 5.1.6 - Postfix 2.3.3
Reply With Quote
  #7  
Old 21st August 2009, 16:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -la /home/mydomain/
?

Is SELinux disabled?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 21st August 2009, 17:24
flameproof flameproof is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
What's the output of
Code:
ls -la /home/mydomain/
?

Is SELinux disabled?
Code:
# ls -la /home/mydomain
total 68
drwxr-xr-x 12 mydomain mydomain 4096 Jul 29 01:34 .
drwxr-xr-x  9 root    root    4096 Jul  2 22:03 ..
-rw-r--r--  1 mydomain mydomain   22 Jan  8  2009 .awstats-htpasswd
-rw-r--r--  1 mydomain mydomain   33 Jan  8  2009 .bash_logout
-rw-r--r--  1 mydomain mydomain  176 Jan  8  2009 .bash_profile
-rw-r--r--  1 mydomain mydomain  124 Jan  8  2009 .bashrc
drwx------  2 mydomain mydomain 4096 Jan 17  2009 .spamassassin
-rw-r--r--  1 mydomain mydomain   22 May 31 09:12 .stats-htpasswd
drwx------  3 mydomain mydomain 4096 Jan  8  2009 .usermin
drwx------  6 mydomain mydomain 4096 Jun  3 07:41 Maildir
drwxr-xr-x  2 mydomain mydomain 4096 May 31 09:01 awstats
drwxr-x---  2 mydomain mydomain 4096 May 31 09:12 cgi-bin
drwxr-xr-x  3 root    root    4096 Jan  8  2009 database
drwxr-xr-x  2 mydomain mydomain 4096 Jan  8  2009 etc
drwxr-xr-x  7 mydomain mydomain 4096 Feb  2  2009 homes
drwxr-x---  2 mydomain mydomain 4096 Aug 16 04:02 logs
drwxr-xr-x 19 mydomain mydomain 4096 Aug 18 22:56 public_html
Is SELinux disabled?


I have no idea....
__________________
CentOS 5.2 - Apache 2.2.3 - MySQL 5.0.45 - php 5.1.6 - Postfix 2.3.3
Reply With Quote
  #9  
Old 22nd August 2009, 13:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
getenforce
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 22nd August 2009, 15:29
flameproof flameproof is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Code:
# getenforce
Disabled
__________________
CentOS 5.2 - Apache 2.2.3 - MySQL 5.0.45 - php 5.1.6 - Postfix 2.3.3
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
munin centos rhel4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nothing Output from Munin mdittmer Installation/Configuration 5 13th January 2009 14:10
munin help rslinks Installation/Configuration 13 9th October 2008 18:37
MUNIN help request :) patricos Installation/Configuration 3 9th September 2008 17:40
I moved munin, now i'm screwed jdkullmann HOWTO-Related Questions 9 24th May 2008 12:41
Munin graphs Sohail Khawaja HOWTO-Related Questions 7 8th January 2008 17:43


All times are GMT +2. The time now is 23:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.