#1  
Old 28th July 2012, 17:26
stero11 stero11 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default problem with php.ini

Hi
I have installed many script on my server.
Normally php.ini is on the directory /etc/php5/cgi/php.ini
wiht all installation i have make now my php.ini is /etc/php5/apache2/php.ini.
I want to redirect my php.ini /etc/php5/cgi/php.ini
How to move the php.ini?

I explain my problem. i have ispconfig. and when i have my php.ini here /etc/php5/apache2/php.ini i have many mistake on ispconfig.

Thanks for help me
Regards
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th July 2012, 00:10
pititis pititis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: München
Posts: 364
Thanks: 38
Thanked 89 Times in 68 Posts
Default

Hello,

There are 3 php.ini in the system(debian based):

/etc/php5/cli (for command line interface)
/etc/php5/cgi (for cgi/fcgi)
/etc/php5/apache2 (for mod_php)

I don't understand why you need to move. You must configure each php.ini properly with your needs.

For example in my server ispconfig run in mod_php and websites in fastcgi. Also don't forget that you can use custom php.ini for every website.

Cheers
Reply With Quote
  #3  
Old 29th July 2012, 00:32
stero11 stero11 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi and thanks for your answer
It's complicated for me to explain. because i don't really speak english.
I'm on debian 6 too and isp 3.
normally when you have deb + ispconfig and when you check your phpinfo.php you have 1 line :
Loaded Configuration File : /etc/php5/cgi/php.ini
Now by me it's :
Loaded Configuration File : /etc/php5/apache2/php.ini
And i want to change that and have /etc/php5/cgi/php.ini

The raison is : when you modify your php.ini in the apache2 directory you have mistake with ispconfig. that .ini must be original.

Now if i want to access at ispconfig whitout problem i send the original php.ini with sftp and i restart my apache. I make my modification in ispconfig and when i have finished with ispconfig i resend my php.ini (modified).

Now i want only change that line on my php.ini.

I hope you have understand what i explain.

Thanks for all.
Regards
Stef
Reply With Quote
  #4  
Old 29th July 2012, 13:22
pititis pititis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: München
Posts: 364
Thanks: 38
Thanked 89 Times in 68 Posts
Default

Hi Stef,

That's overkill. ispconfig must run without problems in debian. Try to find the reason, check your error.log (all erros will be there) and paste it here.

Did you install ispconfig with tutorial ?

Cheers
Reply With Quote
  #5  
Old 29th July 2012, 13:59
stero11 stero11 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi
I know raison.
If i can change that line on my phpinfo.php i have resolve my problem.
When i change my php.ini ispconfig work perfectly.
How to change that line on my phpinfo?
Regards
Stef
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 17:58
MyDNS notify problem sgabor Installation/Configuration 4 21st December 2011 18:01
table lookup problem aurelius Installation/Configuration 5 2nd November 2011 19:12
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
TLS Problem admins Installation/Configuration 1 19th September 2009 10:55


All times are GMT +2. The time now is 20:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.