Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 6th August 2012, 09:18
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,490
Thanks: 835
Thanked 5,533 Times in 4,351 Posts
Default

Did the problems start before you installed apc or after yu installed apc? On my servers, I use xcache instead of apc, makes less problems.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 6th August 2012, 12:41
todx todx is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 77
Thanks: 33
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

I'm certain I installed apc "after" I installed the server via tutorial here on howtoforge.com, so basically the apc cannot be the reason why I had the ".ispconfig_lock" file. Other than apc I don't get any errors.
Reply With Quote
  #13  
Old 6th August 2012, 12:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,490
Thanks: 835
Thanked 5,533 Times in 4,351 Posts
Default

The opposite of your conclusion is the case, if you installed apc after ispconfig, then apc can be the reason for your problem. You should disable apc and ensure that you did not disable any functions in php.ini file.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #14  
Old 6th August 2012, 14:52
todx todx is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 77
Thanks: 33
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

I want to disable it to see if the problems go away however I can't, since I have 50+ users using apc on RoundCube to send attachments. Any other suggestions?

Also, I was reading articles on the internet and it was never mentioned apc would destory/kill/hang apache process, in your words "system configuration that causes the server process to die", since apc is the only problem I got from debugging. Could there be anything else wrong?
Reply With Quote
  #15  
Old 6th August 2012, 15:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,490
Thanks: 835
Thanked 5,533 Times in 4,351 Posts
Default

Quote:
Also, I was reading articles on the internet and it was never mentioned apc would destory/kill/hang apache process, in your words "system configuration that causes the server process to die", since apc is the only problem I got from debugging.
Not quite sure were you searched.If I enter "apc php" in the search field in the forum, then there are several threads related to hanging processes caused by apc. But if you cant replace it with another cache, then its not a option to remove it.

Quote:
Could there be anything else wrong?
There can be other thingsa s well that are set wrong in the php.ini like disabled functions. See my posts above. Also it seems that you still havent enabled debugging like it is described in the FAQ, otherwise you would have recieved verbose output.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #16  
Old 7th August 2012, 12:41
todx todx is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 77
Thanks: 33
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Oh sorry, I have no idea how I missed that step, here is the output in which the lock file gets removed:

Code:
07.08.2012-09:37 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
07.08.2012-09:37 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
07.08.2012-09:37 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
finished
Reply With Quote
  #17  
Old 7th August 2012, 12:45
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,490
Thanks: 835
Thanked 5,533 Times in 4,351 Posts
Default

Thats ok and the lock files was removed correctly. Please rerun the server.sh script at a time were the minute can be divided by 5, so "minute/5=0" as the monitor part runs only every 5 minutes.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #18  
Old 7th August 2012, 12:58
todx todx is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 77
Thanks: 33
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

This is what I got:

Code:
07.08.2012-09:55 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
07.08.2012-09:55 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
/usr/sbin/mpt-status
/usr/bin/fail2ban-client
/sbin/iptables
/sbin/ip6tables
07.08.2012-09:55 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
finished.
Beside that output I still have the apc problem at the top of the output:

Code:
PHP Warning:  PHP Startup: apc.shm_size now uses M/G suffixes, please update your ini files in Unknown on line 0
Reply With Quote
  #19  
Old 7th August 2012, 16:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by todx View Post
NOTE: I tried to fix it, by adding "M" or "G" at the end of "apc.shm_size=512", how ever that didn't seem to make any effect.
Did you fix it in the correct place? PHP settings can be in php.ini or be set individually for a website (e.g. through ISPConfig or inside an .htaccess file).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #20  
Old 8th August 2012, 01:16
todx todx is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 77
Thanks: 33
Thanked 6 Times in 5 Posts
 
Default

So I went to check each and every .htaccess file on my server to see if there are any apc settings inside and I found nothing. So because I know that I'm using RoundCube that uses apc, I went to check some tutorials on where to find those .htaccess files, so I found them and there was no mentioning of apc.

So basically I have no idea why that error keeps poping up and my only solution to this problem would be to completely remove apc from my server.

If any of you guys come across any other ideas, please let me know.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chroot SSH + ISPConfig Norman Installation/Configuration 27 26th March 2007 04:40
cannot create website guidovanh Installation/Configuration 1 5th March 2007 01:27
Verify email setup meekish Installation/Configuration 28 27th October 2006 16:36
Chrooted SSH apps bkrausz Tips/Tricks/Mods 14 30th August 2006 00:32
Can't Create a User Account for a new Website city Installation/Configuration 6 22nd October 2005 16:17


All times are GMT +2. The time now is 06:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.