Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th July 2012, 12:25
KarolinaJuciute KarolinaJuciute is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default PROBLEM: cannot reach FTP server via explorer

Hello, it's the first time I'm working with server configuration, I followed this tutorial http://www.howtoforge.com/vsftpd_mysql_debian_etch.

I finished installing my server, I checked everything and seems like there wasn't any mistakes, but when I try to connect to ftp via explorer, it can not connet to server.

It writes: "Windows can not acces this folder. Make sure that you typed the file name correctly and that you have permission to acces this folder. Details: A connection with server can not be estableshed."

My configuration file is exactly the same like in that tutorial. This problem appears only when vsftpd.conf command anonymous_enable is set to NO.

Do you have any ideas what could be wrong and what should I check??
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th July 2012, 18:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Did you try both active and passive transfers in your FTP client?

Can you post the outputs of
Code:
netstat -tap
and
Code:
iptables -L
when this problem occurs?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
problem, server, ubuntu, vsftpd

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 11:20
MySQL Error Nolan Installation/Configuration 12 16th February 2011 02:15
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
BIG Problem Postfix issue admins Installation/Configuration 11 13th November 2009 10:05
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 22:08


All times are GMT +2. The time now is 23:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.