Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th July 2012, 22:47
rvdvalk rvdvalk is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Mail gone after do-release-upgrade

Hi,

I was running ubuntu 11.04 with ISPconfig setup on it (perfectserver).

I did a release upgrade from 11.04 to 12.04 and after that I was not able to access my imap (courier) server anymore.
I did a upgrade of ISPconfig and was able to access my mailbox again, but now it's empty. I hope it's looking in the wrong directory, but am not sure.

Can someone help me troubleshooting?

My linux knowledge limited, so all help is welcome.

Thanks in advance.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th July 2012, 18:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Mailboxes are located in the /var/vmail directory, so you should check the directory (and its permissions).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 11th July 2012, 20:28
rvdvalk rvdvalk is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello Falko,

I noticed the mailfolder from the ISPConfig interface.
As long as the upgrade didn't change anything, everything should still be OK because I sure didn't change that folder.

The permissions thing is something I thought about this morning. (just had to wait before I got back home to check)

Keep you posted!
Reply With Quote
  #4  
Old 11th July 2012, 21:23
rvdvalk rvdvalk is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

If I check mailbox quota from within ISPConfig it only has 26Kb used in my mail folder. This, to me, implicates that everything is gone.

And as a good home user I don't have a backup from the vmail folder.
So..... what to do now? I could connect the harddrive from my webserver to another machine and try to recover the data and afterwards copy it back to it's original location.

Any suggestion is welcome at this stage!

Last edited by rvdvalk; 12th July 2012 at 15:15.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 22:58
mail recipient linux_red Installation/Configuration 6 9th March 2012 14:24
Sendig mail Error fisherofer Installation/Configuration 12 30th November 2011 07:56
ISPconfig 3.0.3.2 postfix not relaying outgoing attachments mychoice2009 Installation/Configuration 3 13th April 2011 17:42
just the last step...and it works. Postfix...need help config. ubuntusr Installation/Configuration 1 5th January 2009 09:50


All times are GMT +2. The time now is 04:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.