#1  
Old 2nd July 2012, 10:03
dcy dcy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Bug with autoresponder?

Hey guys ... long time no hear :-)

Anyway, to not waste your time. I think I've found a bug with the autoresponder, specifically relating to time conversion when saving the autoresponder start and stop time.

Was kinda stumped why my autoresponder (tried roundcube integrated with ISPConfig) wasn't working only to figure out, that the start time is in the future. The ISPConfig version in question is current (ie: 3.0.4.6).

How to reproduce it:
1) logon to the ISPConfig3 UI
2) go to the email mailbox of the user in question
3) Autoresponder tab, enter the message, enter the start time, end time and enable the lot

In my case I've set the following times:
Start on: 02 Jul 2012 09:00
End by: 02 Jul 2012 11:00

Once we've done this, let's check what happens on the OS:

/var/vmail/mailfilters/domain.tld/username/.autoresponder:
Code:
...
                  if (1341219600 lt $NOW && 1341226800 gt $NOW)
...
Converting these unix timestamps back we find, that:
1341219600 equals Mon, 02 Jul 2012 09:00:00 GMT and
1341226800 equals Mon, 02 Jul 2012 11:00:00 GMT

Problem being - only a part of this world lies in the GMT timezone - the rest of us live with an offset. The GUI also expressly prohibits from setting the autoresponder in the past (so allowing the user to set it to 07:00 GMT for a GMT+2 timezone to start at 09:00 local time) so basically we can only set it in the future.

Fix?

A conversion from the local time to GMT/UTC before saving it.

Took me an hour to figure out what was going on

D.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd July 2012, 11:10
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,804
Thanks: 840
Thanked 5,613 Times in 4,424 Posts
Default

Just a guess, have you set the correct timezone in /usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php and /usr/local/ispconfig/interface/lib/config.inc.php ?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd July 2012, 11:16
dcy dcy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Just a guess, have you set the correct timezone in /usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php and /usr/local/ispconfig/interface/lib/config.inc.php ?
Actually hadn't :/ Fixed from UTC to my respective timezone

Thank you very much.

D.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
autoresponder bug

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bug in Autoresponder management manarak General 0 28th February 2011 10:45
ISPConfig 3 problems with autoresponder raiman Installation/Configuration 7 1st September 2010 13:53
ISPConfig3 - Autoresponder unreliable in Lenny Tezux HOWTO-Related Questions 4 21st June 2009 15:08
Autoresponder BUG on Debian Lenny andypl General 1 29th April 2009 12:45
autoresponder Tripple2 Installation/Configuration 9 30th August 2007 18:12


All times are GMT +2. The time now is 07:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.