Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th June 2012, 11:24
vexcor vexcor is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mailbox password change problem

Hello we updated our servers to 3.0.4.5 and we have problem with edit mailbox user. Password change doesnt work. We are changing in standard way via admin and mailbox edit form. After submit form with new password interface said save, but any changes. Password still old one. Any other changes as forwarder, mail copy, autorespond etc. work without problem, only change password doesnt work.
We have setup with two servers:
Server 1: www, dns, mysql
Server 2: mail, dns
I tried find some errors in logs but nothings on both servers. I tried mysql permissons too, but all settings is good without errors.
Where can be problem? We need fix it, its very big problem!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th June 2012, 11:30
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

See FAQ for instructions on how to debug a ispconfig server:

http://www.faqforge.com/linux/debugg...-of-a-failure/

You have to run the server.sh script on the slave in debug mode.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 4th June 2012, 14:56
vexcor vexcor is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried it and nothings in log, here is output:
master:
04.06.2012-12:35 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
04.06.2012-12:35 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
04.06.2012-12:35 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
finished.

slave:
04.06.2012-12:49 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
04.06.2012-12:49 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
04.06.2012-12:49 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
Reply With Quote
  #4  
Old 4th June 2012, 15:06
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

Change a mailbox password and then run the script on the lave again.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 4th June 2012, 15:52
vexcor vexcor is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still same, only new one, but its another problem with OpenVz.
FATAL: Error inserting ip_tables (/lib/modules/2.6.32-7-pve/kernel/net/ipv4/netfilter/ip_tables.ko): Operation not permitted
Reply With Quote
  #6  
Old 4th June 2012, 16:43
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

And you areareally sure that you disabled (commented out) the server.sh cronjob in the root crontab of the slave server as described in the FAQ?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 4th June 2012, 16:59
vexcor vexcor is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, cron is commented and disabled, but still only:
04.06.2012-14:56 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
04.06.2012-14:56 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
04.06.2012-14:56 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
Reply With Quote
  #8  
Old 4th June 2012, 17:09
vexcor vexcor is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried look to the database after update and in database on master server in table mail_user is password changed. I will try look to the slave mysql, maybe some problem in synchronization between servers. But in mysql log on slave is all without problem.
Reply With Quote
  #9  
Old 4th June 2012, 17:14
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

The server.sh script is the synchronisation script of the dbispconfig databases on master and slave, so you should see the sync when you run it manually. Please note that only ispconfig can sync the records between the local database of the master and the local database of the slave, if you installed any other kind of sync, then the system will fail to update its records.

Which guide did you use to install the servers?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 4th June 2012, 17:57
vexcor vexcor is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Servers is installed about 2 years ago, many versions before worked without problem, after update to 3.0.4.5 has this problem. I tried revert this containers on my localmachine to version 3.0.4.4 and everything work like a charm, so problem must be in somethings new in 3.0.4.5.
Servers is installed with this tutorial http://www.howtoforge.com/installing...th-ispconfig-3
we have only changes in server roles. We have only two servers.
I tried SELECT on slave and there is old password, problem must be in synchronization. But permissions are granted, any error in mysql on bot servers. Is somethings new in the synchronization or installer??
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
mail, mailbox, password, problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange fail2ban behaviour > doesn't ban specific IP Djamu Server Operation 2 13th January 2012 02:29
Need some Hints to "The Perfect Server - Debian Lenny (Debian 5.0) [ISPConfig 3]" wahid HOWTO-Related Questions 10 25th August 2010 15:18
Issues with Change SQL Password plugin for Squirrel Mail on Centos 5.4 and ISPConfig3 centosarus Installation/Configuration 6 4th May 2010 15:59
MYSQL- Password change and now error in ispconfig happz Installation/Configuration 1 17th April 2010 01:47
Leting users change the email password? edge Server Operation 6 21st April 2008 01:21


All times are GMT +2. The time now is 08:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.