Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th May 2012, 16:25
cmccrea cmccrea is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Australia
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to cmccrea
Default SquirrelMail Error when attempting to login

I have followed the instructions for setting up Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail (Ubuntu 12.04 LTS) but when I attempt to login with the test user account via the web front end I get an error.

Error: Connection dropped by IMAP server.

Anyone had a similar error and have managed to resolve it?
__________________
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th May 2012, 13:32
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 1st November 2012, 11:21
Totenkopf Totenkopf is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've got the same error, with the same tutorial, but under CentOS 6.3

POP3 and IMAP are both available, in a telnet session they respond without any errors, my only problem is the login. Is it possible, that the scripts can't handle passwords with special characters? Or maybe the error is within the "/etc/authlib/authmysqlrc"?

Quote:
MYSQL_SERVER localhost
MYSQL_USERNAME mail_admin
MYSQL_PASSWORD <MY_PASSWORD>
MYSQL_PORT 0
MYSQL_DATABASE mail
MYSQL_USER_TABLE users
MYSQL_CRYPT_PWFIELD password
#MYSQL_CLEAR_PWFIELD password
MYSQL_UID_FIELD 5000
MYSQL_GID_FIELD 5000
MYSQL_LOGIN_FIELD email
MYSQL_HOME_FIELD "/home/vmail"
MYSQL_MAILDIR_FIELD CONCAT(SUBSTRING_INDEX(email,'@',-1),'/',SUBSTRING_INDEX(email,'@',1),'/')
#MYSQL_NAME_FIELD
MYSQL_QUOTA_FIELD quota
Reply With Quote
  #4  
Old 1st November 2012, 11:22
Totenkopf Totenkopf is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

By the way: If i try to login to squirrelmail with the crypt hash, i recieve a "password or username wrong" error and not a "IMAP connection reset"!
Reply With Quote
  #5  
Old 3rd November 2012, 01:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 5th November 2012, 11:53
Totenkopf Totenkopf is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Got the error -> I need to send a mail from external first to the mail address, then the home dir gets created and i can login. Not the best way to solve this issue, but now it works.
Reply With Quote
  #7  
Old 16th December 2012, 23:33
skehoe skehoe is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same issue with IMAP

Hey folks, I'm experiencing a similar issue with logging in to Squirrelmail where i get the
ERROR: Connection dropped by IMAP server.

IMAP is running on port 143 so that is not the problem. I suspect the problem may have to do with not having a maildir, but following the Howtoforge guide I sent myself an email using
mailx webmaster@stockwars.org

I've also tried sendmail webmaster@stockwars.org

and I've also tried sending mail from my gmail account to the newly created webmaster@stockwars.org.

I think maybe sendmail isn't working properly, or the server is not receiving these emails that are being sent. I'm very new to setting up e-mail on my own server and know little outside the guide. The only way I deviated from the guide for setting up IMAP/Courier/Squirrelmail on Fedora 17 was where the guide used server1.example.com as its FQDN I used stockwars.org since that is the domain name that points to me server. I'm not sure if I should have prepended server1 to the domain name resulting in server1.stockwars.org or if that makes a difference. Here is a small excerpt of my maillog in /var/log - any other logs you need please ask and I'll be happy to post! Thanks so much in advance!

Dec 16 16:17:28 oohaysmlm sendmail[13707]: qBGLH6fI013707: from=skehoe, size=83, class=0, nrcpts=0, msgid=<201212162117.qBGLH6fI013707@oohaysmlm.home> , relay=root@localhost
Dec 16 16:17:45 oohaysmlm imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Dec 16 16:17:45 oohaysmlm imapd: chdir stockwars.org/skehoe/: No such file or directory
Dec 16 16:17:45 oohaysmlm imapd: skehoe@stockwars.org: No such file or directory
Dec 16 16:18:05 oohaysmlm clamd[31586]: SelfCheck: Database modification detected. Forcing reload.
Dec 16 16:18:05 oohaysmlm clamd[31586]: Reading databases from /var/lib/clamav
Dec 16 16:18:08 oohaysmlm clamd[31586]: Database correctly reloaded (1380884 signatures)
Dec 16 16:18:13 oohaysmlm imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Dec 16 16:18:13 oohaysmlm imapd: chdir stockwars.org/webmaster/: No such file or directory
Dec 16 16:18:13 oohaysmlm imapd: webmaster@stockwars.org: No such file or directory
Reply With Quote
  #8  
Old 17th December 2012, 15:08
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Can you send yourself an email again and at thr same time look at the mail log? Do you see any errors then?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 18th December 2012, 23:51
skehoe skehoe is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mail Server Problems

So since my last post, my gmail account did send me a message back saying mail could not be delivered to webmaster@stockwars.org. I suspect I will have to go follow the Fedora 17 installation guide again to get it working properly as sending and receiving mail doesnt seem to be working in general. I guess where im confused is when im setting up the different config files what I use as my "FDQN". The domain I own is stockwars.org, and the proper A and Cname records are set up for this as well as an MX record for mail.stockwars.org. Does this mean when going through the howtoforge guide I use just stockwars.org or server1.stockwars.org like the server1.example.com I see used as an example. I guess for a start id like to just get sendmail actually working and build off of that. Here is my current mail log, it did not respond this time at all when I used sendmail, however sendmail appeared to execute without error. This was the last thing in my mail log, from about 30 minutes before I just used sendmail

Dec 16 04:12:40 oohaysmlm amavis[9961]: starting. /usr/sbin/amavisd at localhost amavisd-new-2.6.6 (20110518), Unicode aware, LANG="en_US.UTF-8"
Dec 16 04:12:40 oohaysmlm amavis[9961]: Perl version 5.014003
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Net::Server: Group Not Defined. Defaulting to EGID '987 987'
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Net::Server: User Not Defined. Defaulting to EUID '990'
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module Amavis::Conf 2.209
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module Archive::Zip 1.30
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module BerkeleyDB 0.49
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module Compress::Zlib 2.052
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module Convert::TNEF 0.17
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module Convert::UUlib 1.4
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module Crypt::OpenSSL::RSA 0.28
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module DBD::mysql 4.020
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module DBI 1.617
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module DB_File 1.821
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module Digest::MD5 2.51
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module Digest::SHA 5.61
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module IO::Socket::INET6 2.69
Dec 16 04:12:41 oohaysmlm amavis[9962]: Module MIME::Entity 5.502



The sendmail command I used was the following

sendmail webmaster@stockwars.org
FROM: test@stockwars.org (not a real account)
SUBJECT: test
test
.

Thanks again for the help
Reply With Quote
  #10  
Old 19th December 2012, 11:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
as well as an MX record for mail.stockwars.org
Did you create an A record for mail.stockwars.org that points to your server?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems kwickcut Installation/Configuration 6 5th March 2012 20:19
ISPConfig3 won't start after update Cracklefish Installation/Configuration 15 28th February 2012 15:11
Fail2ban configuration Captain Installation/Configuration 2 28th June 2011 20:48
F11 courier-imap fails. Nachogrande General 6 1st November 2010 18:55
Postfix can't received email from exterior astra2000 Server Operation 5 18th October 2009 00:26


All times are GMT +2. The time now is 04:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.