Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th July 2006, 08:08
shackrat shackrat is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem sending mail to certain addresses.

I'm having trouble sending mail to certain e-mail addresses, including anyone who is a Time Warner RR customer or employee. I've narrowed the problem down to the fact that the messages are being sent from apache@anubis.hideoutsites.com instead of the contact e-mail specified in phpBB.

This is what I'm seeing in my logs:

Jul 30 00:57:46 localhost postfix/smtp[11539]: 6EB2C690042: host clmboh-02.mgw.rr.com[65.24.7.66] said: 451 #4.1.3 Domain of sender address <apache@anubis.hideoutsites.com> does not resolve (in reply to MAIL FROM command)

I had the same exact site running on a Site5 server before I moved it a few days ago just fine, and it would send e-mail to those same folks. It's the first site I've moved to this dedi that's running ISPConfig, and I thought I was ready to go.

Please help!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th July 2006, 08:13
shackrat shackrat is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I created an SPF record with anubis.hideoutsites.com as an additional MXand it works fine now. But I'm still concerned that e-mail is not being sent from the correct domain through php.

Any ideas?
Reply With Quote
  #3  
Old 31st July 2006, 15:30
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by shackrat
Well I created an SPF record with anubis.hideoutsites.com as an additional MXand it works fine now.
The DNS record looks fine now.

Quote:
Originally Posted by shackrat
But I'm still concerned that e-mail is not being sent from the correct domain through php.
You might have to check PHP's mail() function in your PHP applications. You can set the sender's email address with the additional headers parameter: http://de3.php.net/manual/en/function.mail.php
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not receiving any incoming mail. Jcorrea920 General 11 3rd April 2010 13:08
Can not recieve mail with de virtual mail adress Mounir Installation/Configuration 9 24th July 2006 23:16
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs mholownych HOWTO-Related Questions 10 29th May 2006 03:39
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47
Problem sending mail to 2nd SMTP server inside network kisong Server Operation 2 2nd March 2006 18:05


All times are GMT +2. The time now is 15:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.