#1  
Old 28th July 2006, 11:05
glt50 glt50 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Configuration problems

Hi

I am looking for help with my Debian system but I do not know if it is a Debian or Apache2 configuration error.

I have installed Sarge Debian using The Perfect Setup for Debian Sarge 3.1 by Falko.

I have an ADSL modem using a static TCP/IP address to the outside world and a xxx.com registered URL to that IP address.

My Debian box is on a 192.168.xxx.xxx network settings. My windows laptops and debian server have assigned 192.168.xxx.xxx addresses. My windows laptops use the interent with no trouble and my debian server can ping the outside world.

My problem is that from another computer on the internet (my work internet connection) cannot ping my xxx.com URL or ping the actual TCP/IP address. Consequently, I cannot setup a webpage for xxx.com to be viewed over the internet.

My first question: Is this a debian configuration error?
Second question: If not, could this be a Apache2 configuation error.
Third question: Is there a process I can run to alert me to an configuration errors not associated with my Debian or Apache2 setups?

Thankx in advance.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th July 2006, 12:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by glt50
Second question: If not, could this be a Apache2 configuation error.
Pings have nothing to do with Apache. It sounds like your router is blocking pings. Also, did you forward port 80 from your router to your Debian server?
Please check your router's firewall.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Setup Email Configuration problems jerutley Installation/Configuration 2 12th June 2006 22:06
Problems with SPF configuration Joffar General 3 31st May 2006 14:05
Empty Recycle Bin jon335 General 40 6th May 2006 11:56
Tor Configuration Problems sbovisjb1 Installation/Configuration 2 30th April 2006 01:59
ispconfig and mambo shajazzi Installation/Configuration 70 28th March 2006 19:29


All times are GMT +2. The time now is 00:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.