Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd July 2006, 20:05
freeborn freeborn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS Offline after create new site

I'm very new to this, Please Help.

the problem happen after I create new site.
I found that DNS became Offline after new site creation.
When I try to start DNS, I got the following error msg.

named failed. The error was: Starting named:
Error in named configuration:
/etc/named.conf:3: change directory to '/var/named/chroot/var/named' failed: file not found

/etc/named.conf:3: parsing failed
[FAILED]


I also found that named.pid (mention in named.conf) was missing as well.
I sure that there was named.pid before I created new site.

Please give me suggestion.

Thank in advance.
________
College Girls live

Last edited by freeborn; 16th August 2011 at 02:49.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th July 2006, 17:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Which distribution do you use? Did you follow any of the "Perfect Setups" on HowtoForge to install it?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 24th July 2006, 19:07
freeborn freeborn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My distro is Fedora Core 4.
The installation is really smooth and everything seem to be OK.
I can add client and play around with it
but the problem happen when I add new site.
DNS become Offline after new site creation.

I've checked named.conf and found that
the content inside had been changed after new site creation.
I have to replace named.conf with the old one so I can start DNS again.


Thanks,
________
Voyeur porn
________
xxELECTRAxx

Last edited by freeborn; 16th August 2011 at 02:49.
Reply With Quote
  #4  
Old 24th July 2006, 19:59
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,794
Thanks: 840
Thanked 5,612 Times in 4,423 Posts
Default

Did you follow any of the "Perfect Setups" on HowtoForge to install it?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 25th July 2006, 15:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Please have a look at the DNS part here: http://www.howtoforge.com/perfect_se...dora_core_4_p3
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 25th July 2006, 19:03
freeborn freeborn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Problem has been solved.

Thanks again,


________
Mercedes-benz m138 engine
________
Sweet_Hottie

Last edited by freeborn; 16th August 2011 at 02:49.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Site Skeletons rbartz Feature Requests 11 29th November 2008 17:07
Default "hostname" for site always set to "www"? Dave Lane Installation/Configuration 3 23rd June 2006 18:23
adding new site sfrank General 7 19th May 2006 01:30
Removed site, but it is still there mromer General 2 21st December 2005 18:46
Can not create (new) site El Jefe Installation/Configuration 2 22nd October 2005 15:21


All times are GMT +2. The time now is 20:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.