Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th May 2012, 18:34
vaio1 vaio1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Italy
Posts: 664
Thanks: 77
Thanked 12 Times in 7 Posts
Default Mail Problem: DNS Error: Domain name not found

Hi guys,

we have found a strange behavior of the domain: mydomain.com.
This domain receives all the email from the most important mail services but none from gmail.com

This email was sent by the server where it has been registered.
Code:
                   The mail system

<info@mydomain.com>: Host or domain name not found. Name service error
    for name=mydomain.com type=A: Host not found
If I send an email from gmail.com I get this error:

Code:
*DNS Error: Domain name not found
The strange thing is that the mail server receive correctly the email from other mail services like yahoo.com and other.

Any idea?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th May 2012, 11:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Did you check your domain on www.intodns.com ?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 16th May 2012, 11:47
vaio1 vaio1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Italy
Posts: 664
Thanks: 77
Thanked 12 Times in 7 Posts
Default

Hi Falko,

thanks for your reply. Seems all ok.

Look here: http://tinyurl.com/chyonqf

Really strange.

Last edited by vaio1; 16th May 2012 at 12:17.
Reply With Quote
  #4  
Old 17th May 2012, 12:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Does the A record of your domain exist and point to the correct IP? Do the nameservers that you use in /etc/resolv.conf resolve the domain correctly?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 17th May 2012, 12:26
vaio1 vaio1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Italy
Posts: 664
Thanks: 77
Thanked 12 Times in 7 Posts
Default

Hi falko,

yes the A record point directly to the right web server. In the webserver there is a mail domain with the name of the domain registered.

Yes, the nameservers resolve correctly the domain.

Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 18th May 2012, 16:32
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

intodns shows this warning:
Quote:
Your SOA EXPIRE number is: 3600000. That is NOT OK
I'm not sure, but maybe you should lower the expire - maybe this causes the problem.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 18th May 2012, 16:35
vaio1 vaio1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Italy
Posts: 664
Thanks: 77
Thanked 12 Times in 7 Posts
Default

How have I change the SOA expire time?

thanks
Reply With Quote
  #8  
Old 19th May 2012, 15:32
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Try 3600 instead.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rkhunter warnings esezako General 7 27th September 2011 07:28
Polish translation lucani Developers' Forum 0 17th September 2010 21:35
Postfix Problem (Possible Trojan/Spam) bluegrass Server Operation 10 4th August 2010 07:37
Postfix + postfixadmin = SMTP errors... Rashef Server Operation 4 25th June 2009 16:12
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 23:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.