#1  
Old 13th May 2012, 10:31
hostedby hostedby is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default IPv6 problems

Hey,

I set up an domain/DNS with IPv6 in the ispconfig admin and it worked for a while, however, now it has just disappeared.

"puma:~# /etc/init.d/apache2 restart
Restarting web server: apache2[Sun May 13 10:24:23 2012] [warn] NameVirtualHost 2a02:750:5::260:443 has no VirtualHosts
... waiting [Sun May 13 10:24:24 2012] [warn] NameVirtualHost 2a02:750:5::260:443 has no VirtualHosts"

How can the DNS post for the IPv6 first work and than just disappear without changes in the sipconfig admin and without changes to any host files?

And how do I get it to work again?:-)

I am offering new clients a free IPv6 so really need it to work and appreciate all suggestions.

Kind regards/Michael
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th May 2012, 12:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

It seems as if you did not define any vhosts for the IPv6 address 2a02:750:5::260.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 14th May 2012, 15:38
hostedby hostedby is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There is maybe something in the setup I dont understand so I hope for a bit more info.

First, the IPv6 worked and then it stopped to work.
I have assigned the IPv6 to the web server in ISPCONFIGs IP section, and it also is on the server where I have the customer, and I assigned the IP to the Customer, I have set up the AAAA records in the DNS configuration for the Customers domain. All in ispconfig admin. This was done a week ago.

And it worked, but without any changes, it starts to complain about missing vHost.

It feels more like ISPCONFIG have lost the information or done some kind of automatic process that has deleted something,

Again, it worked first without me doing anything else than described above.

I have the manual since before but it is a bit weak for more deeper problems so that one dont give me any suggestions.

And when I ping the domain it finds the IP:

Looking up IPv6 address for cez.se...

Pinging cez.se [2a02:750:5::260] with 32 bytes of data...
Results
count ttl (hops) rtt (ms) from
1 160 2a02:750:5::260
2 160 2a02:750:5::260
3 160 2a02:750:5::260
4 160 2a02:750:5::260
5 161 2a02:750:5::260
Statistics
packets sent 5 times (ms) min 160
received 5 100% avg 160
lost 0 0% max 161

So that looks ok.

Kind regards/Michael
Reply With Quote
  #4  
Old 15th May 2012, 15:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Is the IPv6 address included in the Apache vhost configuration? I guess you selected * instead of the IPv6 address for the website in ISPConfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 17th May 2012, 00:32
baskin baskin is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Syros, Greece
Posts: 118
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
 
Default

I have created my first ipv6 vhost.

I have this:

Code:
<VirtualHost *:80>
      DocumentRoot /var/www/mydomain.tld/web
and this:

Code:
<VirtualHost [2a00:7b80:3019:12::d7f3:23b9]:80>
      DocumentRoot /var/www/mydomain.tld/web
Is this correct? Is it possible to have only the ipv6 host directive?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
ipsconfig, ipv6

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Something blocking port 53 stigge2000 Installation/Configuration 4 5th April 2011 14:46
Problems installing LAMP - MySQL and PHP5 JosBR Server Operation 5 19th December 2009 21:00
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) ergti Installation/Configuration 1 16th August 2009 12:36
Management/system config/settings & /server/settings not working!! dactor Installation/Configuration 9 6th February 2008 09:11
Empty Recycle Bin jon335 General 40 6th May 2006 11:56


All times are GMT +2. The time now is 14:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.